Last van huidveroudering? Neem een kop koffie!

Collageen in je kopje koffie en dure crèmes of botox-injecties zijn volledig overbodig. Collageen is een eiwit dat van nature in het lichaam voorkomt en dat zorgt voor een strak velletje. Wat heeft je kopje koffie hier mee te maken hoor ik je denken? Wel het volgende: het Zwitserse Nescafe brengt zakjes koffie op de markt waarin 200 gram collageen verwerkt is die de klus tegen je rimpels zal gaan klaren.  Lijkt dat een wonder?“Collageen is een populair ingrediënt om een product een meer huidvriendelijk imago te geven”, legt David Jago, marktanalist bij Mintel, desgevraagd uit. “Het wordt steeds meer gebruikt, niet alleen in cosmetica maar ook in eten en drinken.”

Het is niet voor het eerst dat producten gelanceerd worden waarin collageen verwerkt is. Een Japanse snoepfabrikant kwam eerder met marshmallows waarin het anti-rimpelstofje verwerkt is. Er is echter nog geen enkel wetenschappelijk bewijs voor de werking van collageen wanneer het gegeten wordt.

Vooralsnog is de koffie alleen in Singapore verkrijgbaar. Wat de zakjes kosten is niet bekend.

Lees ook:Lekker een glas collegeen voor een rimpelloos huidje
Lees ook:Koffie slecht voor je gezondheid? Mooi niet!!
Lees ook:Koffietijd is om half elf en niet eerder!
Lees ook:Varkensvet in koffiepads van senseo???
Lees ook:Liefde voor koffie zit mogelijk in de genen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>