Schreeuwt een kreeft in de pan?

2007_0731Image0003Kreeft wordt beschouwd als een delicatesse, maar veel mensen aarzelen in een restaurant kreeft te bestellen, omdat zij weten dat de kok het beest levend in een pan met kokend water zet. Voelt zo’n beestje dat ie levend gekookt wordt? Je hoort weleens verhalen dat je ze hoort gillen in de pan……Nou, dat schijnt niet zo te zijn! Wat je hoort  is lucht die door de hitte uitzet en ontsnapt uit het pantser en heeft dus niets met schreeuwen te maken (beweert men….). Maar goed, om het beest toch “humaan” aan zijn einde te laten komen heeft een Brits bedrijf heeft er iets op gevonden:

zij hebben  een apparaat ontwikkeld waarmee de kreeft  kan worden gedood met een stroomstoot. De doodsstrijd van een kreeft in een pan met kokend water kan drie minuten duren. Maar bij gebruik van de CrustaStun is het dier binnen 0,3 seconden vrijwel pijnloos dood.

Ook blijkt uit proeven dat kreeft die snel met een stroomstoot is gedood, beter smaakt. Dat kan liggen aan de stess die de kreeft meemaakt in het kokende water.

Lees ook:Recept: gestoomde zeeduivel met prei
Lees ook:Ouwe taaie kreeft van 140 jaar overleeft!
Lees ook:Kreeften zijn nog zo goedkoop geweest
Lees ook:Kreeft is er voor iedereen, puur en eerlijk
Lees ook:Tijgergarnalen met groene groente (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>