“Het grote Kliekjesboek”, weggooien kan altijd nog

Vijfenvijftig kilo voedsel per jaar ter waarde van 125 euro per persoon belandt bij ons in de vuilnisbak! Vroeger was maandag “kliekjesdag” kan ik me herinneren en misschien moeten we deze dag weer invoeren. Maar hoe,  wat doe je met al die restjes, oud brood, overrijp fruit…

Culinair journaliste Puck Kerkhoven bewijst dat er meer mogelijk is met dat wat de meeste mensen beschouwen als voer voor de afvalbak. We worden met onze neus op de feiten gedrukt, we gooien teveel eten weg.

In de inleiding behandelt ze de voedsel- en geldverspilling, mogelijkheden van (her)gebruik van voedsel en geeft tips voor o.a. verstandig inkopen en bewaren. Het grote kliekjesboek is een overzicht van ideeën, tips en recepten om met kliekjes smakelijke gerechten op tafel te zetten waar je zelf misschien nooit op was gekomen.

Lees ook:Ouderen voeding: Voed het lichaam, de geest en de ziel
Lees ook:We gooien (hoe onverantwoord!) dagelijks 400.000 broden weg
Lees ook:Makkelijk een kilo lichter per week
Lees ook:Nederlanders zijn goede maaltijd-kliekers
Lees ook:Wat is er mis met biologisch?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>