Maaltijdsalade met asperges (recept)

Deze héérlijke voorjaarssalade in het vooruitzicht in combinatie met het prachtige weer dat ons te wachten staat aankomende dagen…. beter kun je de dag niet beginnen toch?

150 gram krieltjes
1 hardgekookt ei
50 gram witte asperges
1/2 ui
1/4 krop sla
1 tomaat
30 gram achterham
peper
zout

Bereidingswijze:1. Kook het ei en de krieltjes gaar. Schil de asperges en verwijder het kontje. Zet de asperges op zacht vuur  en kook ze gaar.
2. Snij in de tussentijd de sla in stukjes, de tomaat in blokjes, snipper het uitje en doe alles in een slakom.
3. Giet de asperges af en snijd ze in stukjes.
4. Spoel het ei goed af met koud water en laat de krieltjes afkoelen in de koelkast.
5. Pel het ei en snijd de krieltjes en het ei in schijfjes.
6. Snijd de achterham in stukjes.
7. Meng de asperges, de krieltjes, het ei en de ham in de slakom erbij en meng alles door elkaar.
8. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bron: dokterdokter.nl

Lees ook:Maaltijdsalade met asperges (recept)
Lees ook:Krieltjessalade met gerookte kip en boontjes (recept)
Lees ook:Gerookte palingsalade met pasta en asperges (recept)
Lees ook:Lekker voor tussen de middag: maaltijdsalade met tonijn
Lees ook:Noedelsalade met garnalen en (rode) mul

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>