Wil je kleinkind niet eten? Lachen!

Heb je ook van die kleinkinderen die niets lusten wat je ook maar op tafel zet?  Ja, patat, dat gaat er altijd in, maar daar zijn de ouders niet altijd even blij mee. Wat je kunt proberen is een grote glimlach op je gezicht te toveren terwijl je zelf iets eet. Uit een nieuwe studie blijkt namelijk dat dat helpt……..

De wetenschappers ontdekten dat het van invloed was op het eetpatroon van kinderen als ze foto’s kregen te zien van mensen die iets aten. Vooral de emotie op het gezicht van de mensen op de foto’s bleek van invloed. Hierdoor gingen kinderen iets wel of juist niet eten.

Foto’s van iemand die blij kijkt terwijl hij of zij de favoriete maaltijd van het kind at, zorgde ervoor dat het kind meer wilde. Terwijl een foto waarbij vol afgrijzen naar hetzelfde eten werd gekeken ervoor zorgde dat het kind minder wilde.

Een kind bleek veel meer open te staan voor iets nieuws wanneer er blij bij gekeken werd. Uit een eerdere studie bleek al dat kinderen ook meer fruit en groente gaan eten als ouders er zelf ook meer van gaan eten.

Lees ook:Kleinkind te verwekken met sperma dode zoon
Lees ook:Geen zin in darmkanker? Eet veel vis!
Lees ook:Grootouders niet te spreken over tafelmanieren kleinkinderen
Lees ook:Overheid verplicht tot bezoeken bejaarde ouders
Lees ook:Nederlanders niet op de hoogte van aansprakelijkheid kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>