Maak zelf de lekkerste smoothies

Heb je een blender en citruspers in huis? Vast wel! Dan kopen we even geen kant-en-klare smoothies meer bij de buurtsuper, maar gaan we creatief zelf aan de slag. Lekker met vers fruit, leef je uit en durf vooral te combineren. Zo kom je op de meest lekkere en originele smoothies! Ook leuk om samen met de kleinkinderen te maken, ze vinden het héérlijk!

Gebruik zachte fruitsoorten, zoals banaan, mango, aardbei, framboos, perzik of papaja. Banaan is vooral favoriet, omdat deze de mix van vruchten lekker dik maakt. In totaal is zo’n 250 gram fruit genoeg voor één smoothie. Schil, snijd en ontpit het fruit en stop dit in de blender. Voeg eventueel yoghurt toe. Mix het goedje totdat het een gladde en schuimige massa is en schenk het in een glas.

Voor een ijskoude smoothie voeg je ijsblokjes bij het fruit. De ijsblokjes moeten wel eerst zijn verpulverd. Dit kan heel simpel door de klontjes in een theedoek te wikkelen en er met een hamer op te slaan.

Wil je het gezond houden, dan gebruik je natuurlijke smaakmakers als ahornsiroop, kaneel en honing. Maar je kunt de smoothie ook lekker maken met room en likeur!

Lees ook:Tropische smoothie (recept)
Lees ook:Een lekkere koude tropische smoothie (recept)
Lees ook:Blauwe bessen versnellen herstel spieren (recept smoothie)
Lees ook:Blauwe bessen versnellen herstel spieren (recept smoothie)
Lees ook:Blauwe bessen versnellen herstel spieren (recept smoothie)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>