ABBA brengt nieuw album uit

Agnetha,  Björn,  Benny en Anni-Frid oftewel ABBA. Abba was één van de succesvolste bands aan het eind van de jaren ’70, begin jaren ’80. De band won het Eurosongfestival in 1974 met Waterlooen produceerde een aantal inmiddels klassieke liedjes.

Voor het eerst in 18 jaar brengt ABBA een nieuwe single uit.

Het nummer From a Twinkling Star to a Passing Angel verschijnt op een heruitgave van het laatste album The Visitors uit 1981. Dat meldt de Amerikaanse muziekwebsite Rolling Stone.  Het album zou 23 april moeten verschijnen.

De nieuwe versie van The Visitors zal naast een nieuw nummer ook zes al eerder uitgebrachte bonustracks bevatten. Daarnaast zit er een DVD bij met zeldzame en niet eerder vertoonde opnamen uit de archieven van de popband uit Zweden. Onder meer het laatste live optreden dat de groep ooit gaf bij de Late Late Breakfast show van de BBC in 1982 staat op de DVD.

De groep trad in 1982 voor het laatst op en daarna weigerden de leden elke vraag voor een reünie. De bandleden kwamen zelfs niet samen toen ze in 2010 werden opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame. De populariteit van de Zweedse band is de voorbije jaren toegenomen door theater- en filmversies van de musical ‘Mamma Mia!’, gebaseerd op de hits van ABBA.

Lees ook:Golden Earring na 28 jaar weer op nummer 1!
Lees ook:Oude tijden herleven voor Pink Floyd in Nederland
Lees ook:Opening ABBA-museum in Stockholm
Lees ook:ABBA Gold – The Concert Show
Lees ook:ABBA overweegt volgend jaar weer bij elkaar te komen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>