Soullegende Nina Simone geëerd in MC Theater

De zangcarrière van de soullegende Nina Simone wordt vrijdag 18 mei tijdens A song for Nina door de getalenteerde performers Zara McFarlane, Gregory Porter en Sabrina Starke opnieuw gevierd. A song for Nina is onderdeel van het RIGHTABOUTNOW Festival (15 tot en met 19 mei) en vindt plaats in het MC theater op het Westergasfabriekterrein.De jonge jazz-zangeres Zara McFarlane vliegt speciaal over vanuit Londen om de nummers van haar idool Nina Simone een hedendaags geluid in Amsterdam te geven. Zara heeft met haar debuutalbum Until Tomorrow (2011) laten horen dat zij de ‘Jazz-factor’ bezit en met haar eigentijdse ballads en elegante soul in de voetsporen van Nina zingt. En ook Gregory Porter uit Los Angeles is aanwezig om zijn eer aan Nina Simone muziekaal te tonen. Deze talentvolle jazz vocalist werd voor zijn debuutalbum Water (2010) genomineerd voor een Grammy voor Best Jazz Vocal Album.
Ook is de Nederlandse zangeres Sabrina Starke op het podium te vinden, om het trio compleet te maken. Sabrina: “Nina Simone en haar tijdperk waarin ze zo legendarisch was, zijn grote bronnen van inspiratie voor mij. Ze was bekend om een geweldige stem, maar ook om haar sterke persoonlijkheid. Ik vind het een grote eer om haar nummers te mogen zingen.”

Sabrina is overigens één van de zeven performers in MC’s voorstelling Nina Simone (A)Live, een zoektocht naar het verhaal achter Nina Simone’s muziek en naar de Nina in henzelf.

RIGHT ABOUT NOW FESTIVAL
De muziekvoorstelling A song for Nina is onderdeel van het RIGHTABOUTNOW Festival. Een tweejaarlijks festival van MC theater dat zich richt op de artiesten die zich niet laten beperken tot één stijl of één hokje, artistiek maar ook politiek gezien. Nationale en internationale artiesten krijgen een podium om hun muzikale en/of theatrale kunsten te vertonen.
Kaarten voor A Song about Nina kosten € 17,50 / € 15,00 en zijn verkrijgbaar via www.mc-rightaboutnow.nl

Lees ook:Top artiesten uit de Jazzwereld in Maastricht
Lees ook:Haarlem Jazzstad
Lees ook:Debuut Connie Breukhoven als jazzzangeres
Lees ook:Oerol Festival 2010
Lees ook:Drie voorjaarsfestivals

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>