Album Jimi Hendrix in 2013

Liefhebbers van Jimi Hendrix opgelet: in elf Nederlandse bioscopen kun je maandag 26 november genieten van het legendarische optreden van Jimi Hendrix op Woodstock. De film heet Hendrix 70: Live At Woodstock en is gemaakt ter ere van zijn zeventigste verjaardag op 27 november.

Ook komt er in maart 2013, 43 jaar na zijn dood, een nieuw album met nooit eerder uitgebrachte muziek van de wereldberoemde gitarist Jimi Hendrix. Het album krijgt de titel People, Hell And Angels mee en bevat opnames van de befaamde rockgitarist uit 1968 en 1969. Aanvankelijk waren de nummers bedoeld voor First Days Of The New Rising Sun, dat destijds de opvolger had moeten zijn van het succesalbum Electric Ladyland.


Het plan van Hendrix was om First Days Of The New Rising Sun als dubbelelpee uit te brengen. Toen hij overleed bleef het album op de planken liggen tot 1997, toen het in een uitgeklede variant verscheen. People, Hell And Angels bevat het overgebleven materiaal. Bij leven bracht Hendrix drie studioalbums uit, postuum verschenen er negen.

 

Bron: NU.nl

Lees ook:Love, peace and happiness: Woodstock aan de Maas
Lees ook:Het eerste album van Susan Boyle komt uit
Lees ook:Het album “The Gift” van Susan Boyle 8 november verkrijgbaar
Lees ook:A Worldwide Happening – een wereldwijde blik op de jaren 60
Lees ook:50 jaar The Rolling Stones! Dat wordt gevierd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>