Senioren voelen zich niet serieus genomen (met weblink!!!)

Als enige brengen wij onderstaand bericht mét de link naar de website!

De mening van ouderen wordt niet serieus genomen. Dat stellen de initiatiefnemers van de Nationale Senioren Barometer, die vijftigplussers een stem willen geven. Volgens de initiatiefnemers, hoogleraar René Schalk, de Universiteit van Tilburg en communicatiebureau Pro Aging, worden senioren vaak 'vergeten'. In veel onderzoeken zouden deelnemers geen goede afspiegeling vormen van de Nederlandse bevolking, omdat deelnemers boven de vijftig jaar ondervertegenwoordigd zijn. De mening van ouderen wordt vergeten, of over één kam geschoren met de rest van de bevolking. 

De initiatiefnemers voelen zich gesteund door een recent onderzoek van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Daaruit bleek dat er veel vooroordelen bestaan over ouderen. Mensen die regelmatig contact hebben met ouderen, zouden juist een positiever beeld over veroudering hebben. De Nationale Senioren Barometer moet in kaart brengen hoe Nederlandse senioren in het leven staan, hoe zij naar onze maatschappij kijken en hoe zij denken over verschillende actuele onderwerpen. Tot 1 juni kan een vragenlijst op internet worden ingevuld. Naast het jaarlijkse onderzoek worden er maandelijks opinieonderzoeken gehouden onder vijftigplussers. Hier is de site vinden.

Lees ook:65-plusser wil meer weten over gezonde voeding
Lees ook:Ouderen blij met vuurwerkvrije zones
Lees ook:Breed initiatief voor betere mondzorg ouderen
Lees ook:Zorg dat de ouderen ook naar het stemlokaal komen!
Lees ook:Zijn we voor verruiming van de euthanasiewet?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>