Ted Kennedy is overleden

Ted Kennedy, de broer van wijlen president John F. Kennedy en politicus Robert F. Kennedy is dinsdagavond op 77-jarige leeftijd overleden. De Democratische senator Edward ‘Ted’ Kennedy leed sinds vorig jaar aan een hersentumor.

Kennedy zat sinds 1962 in de Amerikaanse Senaat. Hij was het boegbeeld van de progressieve beweging in de Verenigde Staten.

Hij maakte geen geheim van zijn streven ooit president van de VS te worden. Hij moest die hoop laten varen toen hij na een feest met zijn auto van een brug in een rivier reed. Een campagnemedewerkster verdronk. Kennedy kwam onder vuur te liggen, omdat hij de politie pas laat had gealarmeerd. In 1980 deed hij alsnog een gooi naar het presidentschap, maar hij verloor de strijd om de Democratische nominatie van de zittende president Jimmy Carter.

Lees ook:Had Liz Taylor van affaire met John F. Kennedy?
Lees ook:Raket-ijsje viert 50ste verjaardag!
Lees ook:JFK had (met drugs) seks met stagiaire (nu 69) en dwong haar tot pijpen
Lees ook:Wie is de meest elegante First Lady van Amerika
Lees ook:Hoezo vergeetachtig als je ouder wordt….?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>