Josine van Dalsum op 61-jarige leeftijd overleden

Ze heeft haar strijd toch verloren… actrice Josine van Dalsum is dinsdag op 61-jarige leeftijd na een lang ziekbed overleden. Dat heeft Omroep MAX zojuist bekendgemaakt.

De omroep werd benaderd door de echtgenoot van Van Dalsum, John van der Rest, met de vraag of deze omroep – wegens het overlijden – een toneelstuk waarin Van Dalsum een rol speelt opnieuw wil uitzenden. Dat gaat de omroep morgen doen. Het programma is om 14.15 uur te zien via Nederland 2, aldus een MAX-woordvoerster.

LeefTijd, zo heet het stuk dat morgen wordt uitgezonden. Het theaterstuk, dat destijds op verzoek van Josine van Dalsum is geschreven door Haye van der Heijden, gaat over een moeder en haar zoon die zich voorbereiden op de dood omdat zij lijdt aan kanker. Het stuk is gebaseerd op haar eigen situatie.

Josine vocht jarenlang tegen verschillende vormen van kanker. De echtgenote van John van de Rest is inmiddels in besloten kring gecremeerd. Josine gaf haar laatste interview vorige week aan De Telegraaf, dat morgen zal verschijnen.

Lees ook:Moeder Willeke Alberti overleden
Lees ook:Rijk de Gooyer op 85-jarige leeftijd overleden aan kanker
Lees ook:Marilyn Monroe filmmarathon in Eye Filminstituut
Lees ook:Riek Schagen, “onze Saartje”, is overleden
Lees ook:We vieren alweer 100 jaar moederdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>