Hans Boskamp op 78-jarige leeftijd overleden

Gisteren is acteur en voetballer Hans Boskamp op 78-jarige leeftijd in zijn woonplaats Dordrecht aan de gevolgen van een herseninfarct overleden.

Drie jaar geleden liep Hans Boskamp de streptokokkenbacterie op. Hij bleek uitgedroogd en zijn nieren functioneerden niet goed meer, vertelde zijn vrouw Tine.

Hans Boskamp werd bekend als voetballer bij Ajax en kwam vier keer uit voor het Nederlands elftal. Vanaf de jaren zestig was hij actief als acteur. Boskamp speelde in tv-series als Ja Zuster, Nee Zuster, Floris, Sil de Strandjutter, Oppassen! en Toen Was Geluk Heel Gewoon. Ook vertolkte hij verschillende filmrollen. Zo was Boskamp in 1973 te zien in Turks Fruit en speelde hij in Pipo de Clown en de Piraten van Toen uit 1975 en De Leeuw van Vlaanderen uit 1985.

Hans Boskamp werkte ook als beurshandelaar, spreekstalmeester in het circus en manager van artiesten. Via die laatste functie leerde hij John Lennon kennen. Hij begeleidde in 1969 Lennon en Yoko Ono tijdens hun beroemde bed-inn voor de wereldvrede in het Amsterdamse Hiltonhotel.

Lees ook:Klukkluk de Indiaan komt terug
Lees ook:Bedenker van Pipo de Clown overleden
Lees ook:Mammaloe van Pipo de Clown op 77-jarige leeftijd overleden
Lees ook:Ridderorde voor Rutger Hauer
Lees ook:Acteur Tom Adams (The Onedin Line) overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>