Opa en oma op Facebook, linkedIn, Twitter en Hyves…

Steeds meer grootouders zijn actief op (diverse) sociale netwerken. In Engeland is uit onderzoek gebleken dat zo’n 22 procent van alle grootouders rgelmatig op een sociaalnetwerksite komt. Het onderzoek voelde 1.341 Britse oma’s en opa’s aan de tand over hun internetgedrag. 71 procent van de sociaalnetwerkers zit op Facebook, 34 procent op Twitter en 9 procent op LinkedIn. Hyves is in het buitenland niet zo groot als in Nederland, maar ga er maar van uit dat dat in Nederland ook goed scoort.

Zo’n 68 procent van de ondervraagden gingen het afgelopen jaar aan het sociaalnetwerken. Een vierde van hen deed dat om oude vrienden op te sporen, een vijfde om in contact te blijven met vrienden en familie en de helft werd ertoe aangezet door jongere familieleden.

Het onderzoek vond wel plaats in het Verenigd Koninkrijk maar bevestigt ook de trends die uit andere gelijkaardige enquêtes in de rest van de wereld blijken. Algemeen kunnen we stellen dat het aantal senioren online snel toeneemt en dat babyboomers meer en meer op Facebook te vinden zijn.

Lees ook:Hier zit ik dan alleen kerstfeest te vieren……..
Lees ook:Opa’s en oma’s gek op Facebook!
Lees ook:Facebook, twitter en Linkedin… Socal Media na de dood
Lees ook:Facebook is populair bij 105-jarige!
Lees ook:In de UK kun je maar beter een hond dan een opa of oma zijn…

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opa en oma op Facebook, linkedIn, Twitter en Hyves…

  1. ALIEZERZADEH

    IK KAPITALIST RIJK VAN BINNE

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>