Meer geld voor overheid door hogere maximumsnelheid

U hoeft heus niet te denken dat het kabinet (alleen) in uw voordeel denkt bij het besluit over het verhogen van de maximumsnelheid op snelwegen. Goed, het is een goede ontwikkeling voor mensen die lekker door willen rijden, maar door het besluit zal het kabinet in de toekomst ook een enorm bedrag aan accijnzen ontvangen.
De verklaring is simpel: doordat automobilisten harder rijden zal er ook meer brandstof worden verbruikt en dus… inderdaad, meer inkomsten voor de overheid! Het bedrag dat daardoor extra aan accijnzen binnenkomt wordt geschat op 50 tot 100 miljoen euro, heeft het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), berekend, meldt het AD. Het PBL is een nationaal instituut dat strategische beleidsanalyses op het gebied van milieu, natuur en ruimte maakt.

Lees ook:Scheiden doet lijden en doet ook ‘au’
Lees ook:Aantal arme ouderen neemt snel af
Lees ook:Nederland hielp Haïti……. en hoe!!!!!!
Lees ook:Winnaar van 185 miljoen euro van Euro Millions in Groot-Brittannië heeft zich gemeld
Lees ook:65-plusser kan tot 380 euro extra kwijt zijn aan medicijnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>