‘Tante Hannie’ is overleden

“Tante Hannie is overleden”…. kreeg is gisteren te horen toen ik thuiskwam. 88 jaar is ze geworden. Ik wist meteen wie mijn partner bedoelde.

Je hebt vast en zeker als kind ook fanatiek met gekruiste handjes mee gezwaaid met omroepster “tante Hannie” en daarna een kushandje teruggegeven aan de vriendelijke omroepster. Zij kondigde in de jaren ’50 en ’60 televisieprogramma’s aan en af bij de KRO, waar ze de opvolgster was van Mies Bouwman. Zij was de eerste omroepster die kinderprogramma’s als ‘Dappere Dodo’ en ‘Hokus Pokus, dat kan ik ook’ aankondigde.
Ook presenteerde zij in 1958 het eerste Eurovisiesongfestival dat in Nederland werd gehouden. In 1960 en 1962 presenteerde zij het Nationale songfestival in Nederland. Lips verdween in 1966 van de televisie. Daarna leidde ze een teruggetrokken bestaan.

De uitvaart vindt plaats in besloten familiekring.

Lees ook:Ageeth Scherphuis overleden
Lees ook:Mies Bouwman-special voor de 80-jarige “koningin van de Nederlandse tv”
Lees ook:Het leven zonder Leen Timp valt Mies Bouwman zwaar
Lees ook:Het gaat beter met Mies Bouwman (84)
Lees ook:Mies Bouwman schrijft voor Sinterklaasactie van Douwe Egberts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>