Paniek maakt zich van ons meester, zo Koningslied-loos

Wat vinden jullie er nou van, van de enorme volksheisa die ontstaan is over het Koningslied. Ik moet er wel om lachen. John Ewbank heeft met een hoop bekendheden iets gemaakt en het volk heeft duidelijk gesproken: het is niet mooi. En bovenal: het is grammaticaal niet overal even goed. En vooral dat laatste vind ik echt niet kunnen. Je kunt de toekomstige Koning der Nederlanden geen slecht Nederlands lied aanbieden. Het is wel afschuwelijk dat John Ewbank zoveel verwensingen naar zijn hoofd geslingerd heeft gekregen, maar zo werkt het (helaas) nou eenmaal als mensen achter hun toetsenbord gaan zitten: dan veranderen ze in grenzeloze schreeuwlelijkerd. Maar wat nu?

We zitten nu zonder Koningslied en de tijd begint te dringen. Zoals eerder gezegd vind ik de variant van de twee studenten erg leuk en ook het lied van André van Duin is geweldig. En nu hebben Paul van Vliet en Henny Huisman ook een gooi naar de hoofdprijs gedaan. Wat vinden jullie? Hebben jullie een extreme voorkeur? Of zijn jullie misschien wel voor het alom bekend Wilhelmus (en van mening dat we dus allang een koningslied hadden)? Nou, brand los. Enne…50-plussers, gedraag je!

Lees ook:‘Jij bent een Koning’ van Allard en Huib moet het nationale koningslied worden!
Lees ook:Beluister hier het officieel gepresenteerde Koningslied:
Lees ook:Shows André van Duin geannuleerd
Lees ook:André van Duin is boos op twitteraar: ‘Dit moet stoppen’
Lees ook:Iemand trek in een speculaaskroket?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>