Krantenwereld: Telegraaf volledig op tabloid-formaat en op zondag

Schermafbeelding 2014-01-21 om 22.19.30Voor veel mensen gaat er wat veranderen in hun ‘kranten-lees-belevein’. De Telegraaf stapt later dit jaar namelijk volledig over op het kleinere tabloidformaat (half zo groot als het oude formaat van De Telegraaf). Dat moet in het vierde kwartaal van dit jaar gebeuren, meldt de krant vanavond op zijn website. Het sportkatern op maandag en een deel van de zaterdagkrant verschenen al op dat formaat, maar nu volgt de rest van de krant.

Het Amsterdamse dagblad is de laatste landelijke krant die de overstap maakt. Trouw en AD veranderden in 2005 naar tabloid. De Volkskrant ging in 2010 over en NRC Handelsblad volgde in 2011. De Telegraaf maakte ook bekend met een digitale zondageditie te komen voor tabletcomputers en pc’s. Die gaat op zondag 27 april van start en is in elk geval tot en met de finale van het WK voetbal op zondag 13 juli beschikbaar. De Telegraaf had van 2004 tot 2009 al een papieren zondagkrant.

Lees ook:De échte krant van toen…
Lees ook:Fokke en Sukke maken het nieuws
Lees ook:NRC Handelsblad verrijkt met NRC Weekblad
Lees ook:Trouw viert 20.000e editie met feestelijke krant
Lees ook:“Hypotheekrente-belofte al op verkiezingsdag ‘vergeten’ door VVD”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>