Overvallend oor een babbeltruc? Doe vooral aangifte!

Schermafbeelding 2014-10-12 om 15.39.54Maar liefst een op de vijf ouderen heeft ooit in zijn of haar leven te maken gehad met oplichting en babbeltrucs, maar slechts een kwart deed ook daadwerkelijk aangifte, zo meldt de OuderenOmbudsman in Bunnik, die een enquête hield onder meer dan 500 ouderen. Ik lees het zojuist op de website van RTV Utrecht en krijg sterk de indruk dat dit wel een beetje representatief is voor de rest van Nederland. Volgens de ouderenorganisatie doet een meerderheid geen aangifte omdat een poging tot oplichting niet gelukt is, of omdat er gedacht wordt dat de politie er toch niet zo veel mee doet. “Toch is het belangrijk dat ouderen aangifte doen, ook als de poging niet gelukt is. Want nu ontbreken goede cijfers hierover.” Juist! dus krijg je hiermee te maken, doe dan zeker aangifte.
De meeste ouderen zijn door alle verhalen in de media over oplichting en babbeltrucs wel voorzichtiger geworden. Zo doet meer dan 70 procent ‘s avonds de deur niet open. Ook vindt een meerderheid van de bejaarden dat voorlichtingsbijeenkomsten over oplichting zinvol zijn.
Recent waren meerdere ouderen in de provincie Utrecht het slachtoffer van babbeltrucs. Zo werd begin deze week de portemonnee van een 99-jarige Utrechter gestolen door een vrouw die zich voordeed als een medewerker van de thuiszorg.

Lees ook:20% ouderen heeft wel eens te maken gehad met een oplichter
Lees ook:Digitale training helpt ouderen bij een veiliger woonsituatie
Lees ook:Ouderen mishandelen: het begint een trend te worden…
Lees ook:Vandaag is het…Nationale Plasdag (wat een feest voor de 500.000 incontinenten!)
Lees ook:App van de belastingdienst meest gedownload!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>