Je blaas legen in Venetië kost 3 euro!

Wij Nederlanders zijn vaak nog te beroerd en te krenterig om 0,25 eurocent neer te leggen op het schoteltje van de toiletjuffrouw. In Venetië lachen ze daarom. Als je daar je blaas wilt legen, moet je  vanaf 1 februari 3 euro per keer betalen voor het gebruik van de openbare toiletten. Kan een duur grapje worden als je een zwakke blaas hebt…..

On-line reserveren is ook een optie… Dan plas je voor 2 euro minder.  Venetië is een goed geïnformatiseerde stad, met sinds kort overal draadloos internet, dus die mogelijkheid bieden ze je. Probleem daarbij is wel dat het plasmoment vooraf moet worden besproken. Lijkt me handig, als je nodig moet….De tarieven gelden voor het hoogseizoen, te beginnen met de carnavalsmaand februari. Daarbuiten gelden halve prijzen.

De Venetianen zelf betalen veel minder. Zij kunnen zich voor slechts 25 cent ontlasten na het tonen van een gemeentelijke ‘pispas’. Ook voor toeristen is een speciale ‘WC Card’ in de maak, maar die kost 7 euro en 9 in het hoogseizoen. Die pas is een week geldig en geeft recht op ten hoogste tien toiletbezoeken.

Burgemeester Cacciari geeft toe dat de plastaks geen sympathieke maatregel is, maar zegt dat de stad het geld nodig heeft voor onderhoud aan monumenten en het uitbaggeren van kanalen.

Ik voorspel dat je in menig steegje plassende toeristen tegen gaat komen!

Misschien handig om deze mee te nemen?

Lees ook:Scheiden doet lijden en doet ook ‘au’
Lees ook:Ouderen vaak onnodig aanvullend verzekerd
Lees ook:Het lukt! We nemen steeds meer afstand van onze oude gulden!
Lees ook:Vooraf betalen bij de Restaurant Week
Lees ook:Nieuwe Restaurant Week is van 5 t/m 11 maart

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>