104-jarige rechter overleden

De oudste nog in functie zijnde rechter (!) van de Amerikaanse staat Kansas, Wesley Brown, is gisteren op 104- jarige leeftijd overleden. Hij worstelde de laatste weken al met zijn gezondheid.

In 1962 werd hij benoemd door president Kennedy als federaal rechter in de stad Wichita. Het is in de VS gebruikelijk dat een rechter voor het leven wordt benoemd, tenzij een rechter een misdrijf begaat. En dat was bij Wesley Brown niet het geval.

In een interview met persbureau AP werd hem vorig jaar nog gevraagd of hij van plan was vrijwillig terug te treden vanwege zijn hoge leeftijd. Hij zei van plan te zijn ‘het gerechtsgebouw, horizontaal en met de voeten eerst te verlaten.’

Vanuit het verzorgingshuis waar hij verbleef liet hij medewerkers van de rechtbank het werk naar hem toe brengen, zodat hij toch enkele uren per dag werk verrichtte.

Er werken in de VS nu nog acht 90-plussers als rechter. De oudste rechter is 98 jaar.

Lees ook:103 en nog aan ‘t werk?
Lees ook:Grondlegger IVF Robert Edwards (87) overleden
Lees ook:98-jarige kapper knipt nog als de beste
Lees ook:Oudste man ter wereld overleden: zijn geheim? Bananen en pijnstillers!
Lees ook:Wim Hendriks is de oudste man van Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>