Seks voor Nederlandse vrouw vroeger belangrijker dan nu

Schermafbeelding 2013-08-15 om 17.49.27Wij Nederlandse vrouwen hebben steeds minder seks, en we vinden dat helemaal niet erg, zo blijkt uit een enquête van Margriet onder vijfhonderd vrouwen in de leeftijd van 25-75 jaar. .Het tijdschrift heeft in de afgelopen 45 jaar regelmatig enquêtes gehouden over seksualiteit onder Nederlandse vrouwen. Als de cijfers worden vergeleken met vroeger hebben vrouwen steeds minder seks. In 1993 zei 46 procent van de ondervraagden meer dan één keer per week seks te hebben, terwijl dat percentage nu op 19 procent ligt. Bij vrouwen boven de 50 is dat 7 procent. Zal die trend zich doorzetten? Dat we er over 25 jaar helemaal geen trek meer in hebben?De peiling toont aan dat vrouwen het daarnaast steeds minder belangrijk vinden om een orgasme te krijgen. In 1993 zei 57 procent van de vrouwen dit cruciaal te vinden, wat in 2004 zakte naar 53 procent, om vervolgens in 2013 op 51 procent uit te komen. Meer dan de helft van de ondervraagden zegt niet altijd klaar te komen tijdens de seks. 17 procent van de vrouwen vulden in zelden tot nooit tot een orgasme te komen.
”Het hyperige rondom seks van na de seksuele revolutie is aan het verdwijnen in de slaapkamer”, stelt seksuologe Goedele Liekens in Margriet. Dit terwijl de seksualisering van de samenleving volgens relatietherapeut Jean Pierre van de Ven steeds erger wordt. ”Je hoeft maar broodbeleg te kopen en de halfblote vrouwen lachen je van de verpakking tegemoet”, zegt hij in het blad. De ondervraagde vrouwen geven aan hoe langer de relatie duurt, hoe meer de drang naar seks afneemt. ”Een beetje aanprutsen en aansukkelen in de slaapkamer kan best, het hoeft heus niet allemaal perfect te gaan. Seks is geen olympische spelen”, constateert Liekens.

Lees ook:Niet meer, wel betere seks als je oud(er) bent!
Lees ook:Tips voor een bevredigend seksleven
Lees ook:Crisis is killing voor seksleven jongeren
Lees ook:Eenderde 50-plussers heeft slechte seks
Lees ook:Lekker genieten op het toilet….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>