Oorlogsveteraan Jim Martin (93) doet parachutesprong D-Day nogmaals

Schermafbeelding 2014-06-05 om 11.45.06D-Day… De dag van de geallieerde landing op Frankrijk, is morgen precies 70 jaar geleden. Reden voor de 93-jarige Amerikaanse oorlogsveteraan Jim Martin om morgen, ondanks zijn hoge leeftijd, opnieuw uit een vliegtuig te springen boven de Franse regio Normandië, net als hij tijdens de Tweede Wereldoorlog deed, met de 101ste airborne divisie van het Amerikaanse leger. Zelf denkt hij dat hij waarschijnlijk de laatste is van die divisie die de sprong nog eens over kan doen. Martin gebruikt vrijdag dezelfde soort parachute als tijdens de invasie in juni 1944, maar er zijn ook verschillen, het gaat alleen niet allemaal zoals hij graag had gewild… ”Ik moet een tandemsprong doen”, zei Martin, die zelf graag alleen had gesprongen. ”Ze zijn bang dat ik gewond raak. Ik zei dat ze zich er niet druk om moeten maken. Als ik gewond raak of doodga, wat maakt het uit? Ik ben 93. Ik heb een prachtig leven gehad.”

Laten we desalniettemin maar gewoon hopen dat het allemaal goed gaat, want het zou toch wel een zwart randje aan de herdenking geven als deze dappere krasse knar iets overkomt bij de sprong.

 

Lees ook:En weer een “Boer zoekt vrouw huwelijk”
Lees ook:” Boer zoekt vrouw” begint weer!
Lees ook:Paris Hilton als lerares?
Lees ook:Duitsers gek op naakt zonnen
Lees ook:Gratis tickets afscheidscampagne van Martinair “Van Martin voor Martin”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>