Cliff Richard (73) betrokken bij seksueel misbruik minderjarige?

f42376supb6Wat? Dat is niet chique! Ik ben toch geneigd te denken dat waar rook is, ook vuur is. Bij de Britse zanger Cliff Richard (73) is huiszoeking gedaan omdat men hem verdenkt van kindermisbruik. Richard ontkent uiteraard dat hij zich in de jaren tachtig schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van een minderjarige, zo laat hij weten in een persbericht dat hij verstuurde naar aanleiding van een huiszoeking die heeft plaatsgevonden in een pand van hem in Sunningdale, in het graafschap Berkshire. Och, wat moet dan een ellende zijn als je dat op die leeftijd nog eens op je bordje krijgt!
De Britse politie heeft in Berkshire een huiszoeking uitgevoerd in een pand van de beroemde Britse zanger Cliff Richard. Volgens een woordvoerder van de politie kadert de huiszoeking in een zedenzaak waar een jongen van minder dan 16 jaar bij betrokken was. De feiten vonden plaats in South Yorkshire en dateren van de jaren tachtig. Er is volgens de politie geen link met de zedenaffaire waar de inmiddels overleden BBC-coryfee Jimmy Savile bij betrokken was. Dat meldt de BBC. Sir Cliff Richard zelf laat verstaan dat er sinds enkele maanden verschillende beschuldigingen tegen hem de ronde doen via internet. Hij heeft daar in het verleden nooit op gereageerd, omdat hij de insinuaties niet wilde aanwakkeren, klinkt het. ‘Deze beschuldigingen zijn volledig vals’, zo benadrukt hij wel.

De huiszoeking gebeurde in afwezigheid van de gevierde zanger. ‘Ik ben momenteel niet in het land. Maar het spreekt voor zich dat ik volledig zal meewerken met het onderzoek als de politie met mij wil spreken’, zegt hij daarover. De zanger is volgens de Britse media op vakantie in Portugal. Arrestaties werden in deze zaak nog niet verricht.

Lees ook:Gouden jubileum Cliff Richard
Lees ook:In Ahoy: Cliff Richard & The Shadows 50th Anniversary Tour
Lees ook:‘Cliff Richard’ toert in Nederland!
Lees ook:A Tribute to Cliff Richard and the Shadows
Lees ook:Cliff Richard geeft concert in Ziggo Dome

1 Reacties // Reageer

One thought on “Cliff Richard (73) betrokken bij seksueel misbruik minderjarige?

  1. Anoniem

    Ik geloof er niets van want waarom kom hij daar dan pas 30 jaar later pas mee. Hij wil er zeker een slaatje uit slaan. Cliff is een vriendelijke en nette christelijke man. Er woed al jaren een hetze tegen hem over zij seksualiteit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>