Toilettraining voor de kat

Hilarisch toch sommige artikelen! Deze zag ik op HLN: je poes/kat leren haar/zijn behoefte op het toilet te doen. Zou wat zijn zeg, ben je van die vieze, stinkende kattenbak af!

Maar als je merkt dat het beestje er stress van krijgt, moet je je missie staken!

 

 

Het proberen waard. Hier volgt een vijf-stappen plan!

1. Plaats de kattenbak naast het toilet en verhoog hem gaandeweg door er dagelijks een extra boek onder te plaatsen tot je de hoogte van de toiletbril bereikt. Voor meer stabiliteit, hecht je best een telefoonboek vast aan de bak met dubbelzijdige tape.

2. In een volgende stap verplaats je de kattenbak bovenop de wc-bril. Wie een kitten in huis heeft, kan meteen hiermee starten. Blijf de hoeveelheid kattenzand minderen tot er bijna niets meer overblijft.

3. Vervang de kattenbak door zelf een trainingspotje uit vetvrij papier of aluminium te maken en dit vast te tapen aan de onderkant van de bril. Voeg hier een schep kattenzand en wat kattenkruid aan toe. Reinig dit regelmatig, zeker wanneer je zelf nood hebt aan een sanitaire stop en er geen tweede wc in huis is. Zo kan je de bril optillen zonder smurrie. Geen doe-het-zelver? Ze zijn ook te koop, een kleine kost in vergelijking met wat je uitspaart wanneer je nooit meer kattenzand moet kopen (of vuilzakken vullen).

4. Wanneer je kat hier comfortabel zijn behoefte doet, maak dan een piepkleine opening in het trainingspotje. Na een paar weken kan je de grootte van de opening weer wat groter maken. Drolletjes in water laten plonsen is voor katten een enorm grote stap. Vergeet je kat dan ook zeker niet te belonen met een snoepje wanneer je in de buurt bent tijdens een van de vele pogingen.

5. Na veel geduld kan je de trainingsfase afronden door het potje te verwijderen.

Laat je het even weten als het gelukt is? Graag met foto!

 

 

Lees ook:Brildragers zijn niet minder aantrekkelijk (…in tegendeel…)
Lees ook:Wie is Prins Johan Friso eigenlijk?
Lees ook:Man vastgelijmd aan een toilet
Lees ook:Bril af tijdens de seks, of niet?
Lees ook:Angstaanjagende beelden in het toilet (filmpje)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>