Ultieme vakantietip: het grootste zwembad ter wereld

Je zou misschien verwachten dat het grootste en duurste zwembad van de wereld te vinden is op een van die luxe-eilanden voor de kust van Dubai. Maar dat is dus niet het geval….
Het duurste zwembad van de wereld staat in Chili en hoort bij het San Alfonso Dell Mar hotel. Het zwembad heeft een oppervlakte van maar liefst 80.937 vierkante meter, dat zijn 16 voetbalvelden. De maximumdiepte is 35 meter en je hebt zo'n 250 miljoen liter zeewater nodig om het bad te vullen.

Het water wordt contstant gecontroleerd door een volautomatisch systeem, dat ook voor de filtering zorgt. Het zeewater circuleert: het wordt uit het zwembad gepompt en na een behandeling er weer in teruggepompt. Deze methode geeft je de mogelijkheid om zelfs boven het diepste punt van het bad, de bodem te kunnen zien. De temperatuur van het water is in de zomer altijd 25,5 graden. Dat gebeurt met behulp van een verwarmingssysteem, want het zeewater is normaal gesproken maar 16,6 graden.

De bouw van het enorme zwembad heeft 2 miljard dollar gekost (ongeveer 1,294 miljard euro) en het onderhoud kost ieder jaar nog eens een slordige 4 miljoen dollar (2,6 miljoen euro).

Lees ook:Vakantie naar Chili: het grootste zwembad ter wereld!
Lees ook:Niet getreurd: er is mooi weer in aantocht
Lees ook:La Marquise: de oudste nog rijdende auto ter wereld is verkocht
Lees ook:Winnaar van 185 miljoen euro van Euro Millions in Groot-Brittannië heeft zich gemeld
Lees ook:Nieuwsgierig waar de oliedollars blijven?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>