Op vakantie met je huisdieren

1096565268Voor veel mensen wordt het kiezen van een vakantiebestemming beïnvloed door de vraag of zij hun huisdieren wel of niet mee kunnen nemen. Want niet elk hotel of accommodatie accepteert huisdieren. Je moet ervoor zorgen dat je beestje gezond is, en voorzien is van alle inentingen. HolidayCheck informeert je hoe je een vakantie met je huisdier tot in de puntjes regelt.

Vóór het vertrek neem je je huisdier mee naar de dierenarts om ervoor te zorgen dat het gezond is. Vergeet niet om het medisch dossier mee te nemen in je koffer. Als je reist met katten en honden, controleer je of ze de rabiës vaccinatie hebben gekregen. Als je naar Ierland, Malta, Finland of Zweden reist, moet je een bewijs hebben dat je huisdier tegen lintworm is ingeënt. Huisdieren hebben een paspoort nodig om naar het buitenland te reizen. Het paspoort kan bij je dierenarts worden verkregen, en bevat informatie over het dier en zijn gezondheid.

Honden, katten en andere huisdieren kunnen veilig reizen in de auto, indien ze in kooien of in het achterste compartiment, apart van de bestuurdersstoel zitten. Met de trein reizen is ook mogelijk in de meeste Europese landen. In Italië kunnen kleine huisdieren gratis reizen op voorwaarde dat ze worden bewaard in aparte kooien. Middelgrote tot grote honden moeten gemuilkorfd en aangelijnd zijn, en kunnen in de tweede klasse reizen. Daarentegen moet je in Zwitserland een ticket kopen voor je huisdier, ongeacht welke grootte. In de vliegtuigen kunnen over het algemeen honden en andere kleine huisdieren zonder problemen reizen. De luchtvaartmaatschappij is verantwoordelijk voor de vaststelling van de specifieke voorschriften voor het vervoer van dieren.

Voordat je naar de kust vertrekt, kies je bestemming zorgvuldig, niet op alle stranden zijn honden toegestaan. Van het ongeveer 8000 km Italiaanse strand, accepteren slechts 27 stranden huisdieren. Deze stranden bevinden zich in acht Italiaanse regio’s: Abruzzen, Emilia-Romagna, Lazio, Ligurië, Marche, Sardinië, Toscane en Venetië. De regio Emilia-Romagna heeft de beste uitgeruste stranden, met parasols, douches en zwembaden speciaal gewijd aan honden. Ook op de eilanden Corfu en Corsica is je trouwe vriend bijna overal welkom.

Niet alle hotels accepteren huisdieren, en niet alle hotels accepteren alle hondenrassen. Als je wilt reizen met je viervoeter, is het goed om op het moment van boeken na te vragen welke honden welkom zijn. Vaak zijn alleen kleine hondjes toegestaan, en wordt geëist dat je huisdier volledig zindelijk is. Het vinden van een hotel dat huisdieren toelaat is niet moeilijk, er zijn zelfs hotels die een speciale service bieden voor je speciale vriendje. Zoals dog-sitting, behuizing, of comfortabele bedden en kussens. Bijvoorbeeld Hotel Principe in Rimini is gespecialiseerd in het behuizen van huisdieren. Het hotel biedt strandfaciliteiten voor de huisdieren, een dierenarts die 24 uur per dag bereikbaar is, plus nog veel meer! Op loopafstand van het hotel is er zelfs een dierenwinkel waar je een vakantiesouvenir voor je huisdier kunt uitzoeken.

Lees ook:Dierendag: verwen je hond niet teveel!
Lees ook:Hartproblemen? Schaf een huisdier aan!
Lees ook:Huisdieren verlagen kans op hartklachten
Lees ook:Huisdieren volop vertegenwoordigd op sociale media
Lees ook:54% van de Nederlandse bevolking heeft een huisdier

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Op vakantie met je huisdieren

  1. Teva sandalen

    Ik snap dat er natuurlijk hotels zijn waar honden niet toegelaten worden maar wat ik me afvraag is waarom er onderscheidt wordt gemaakt in het hondenras met betrekking tot acceptatie. Heeft dit dan niet eerder te maken met de grootte van het beestje?

      /   Reply  / 
    1. george

      Er zijn hotels waar je op Terradactyl’s niet toegelaten word.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>