50-plusser vaak op vakantie en liefst lekker luxe

De 50plusser is helemaal niet veeleisend op vakantie. De wensen? Comfort, luxe en een mooie omgeving. Uit een onderzoek van het Nipo blijkt dat de vijftigers meer comfort wensen, vaker in hotels overnachten en minder kamperen in een tent. Uit de Vakantie Monitor van marktonderzoekbureau Vos & Jansen komt naar voren dat rust, natuur en cultuur voor deze leeftijdscategorie het belangrijkst is in de vakantie. En wat de voornaamste vakantie-ergernissen zijn slechte en/of vuile accommodatie, geluidsoverlast, slecht weer, a-sociaal gedrag van anderen en te veel vakantiegangers/drukte. Ik denk overigens dat dit allemaal ook voor veel andere leeftijdscategorieën telt!Andere uitkomsten uit de onderzoeken: 50-plussers gaan vaker met vakantie, zo’n twee tot drie keer per jaar. Ze kiezen daarvoor zowel binnenlandse als buitenlandse bestemmingen. Er is minder interesse in busreizen, het aantal autovakanties blijft stabiel en de vliegvakanties worden populairder. Ook cruises mogen zich verheugen in stijgende belangstelling.
Verre bestemmingen zijn de trend, de interesse in Turkije stijgt, Spanje en Frankrijk verliezen terrein.
Uit de onderzoeken blijkt dat mensen hun vakantie goed plannen en voorbereiden. Ze baseren zich op eigen ervaringen, de ervaringen van anderen en informatie van internet. Belangrijk in de vakanties zijn het opdoen van allerlei indrukken en veel zien van de natuur en de cultuur. Wandelen en fietsen en stedentrips zijn populair. De meeste vakanties worden zelf geboekt via internet. Reisbureaus spelen nog wel een rol, maar dan moeten service, advies en de ambiance goed zijn. Ook zeggen de ondervraagden dat ze al snel afhaken als de wachttijden in het reisbureau erg lang zijn.

Lees ook:Senioren gaan steeds vaker op vakantie
Lees ook:50-plusser wil rust en ontspanning op vakantie
Lees ook:Nederlanders geven minder geld uit aan vakantie
Lees ook:Senioren een interessante doelgroep voor toerisme
Lees ook:Ga vooral kort op vakantie: veel leuker!

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “50-plusser vaak op vakantie en liefst lekker luxe

  1. albert

    Toch nog een keer vertellen dat ik echt genoten heb van mijn vakantie in oostenrijk, heerlijk luxe appartement in ISCHGL voor weinig geld en allemaal top geregeld door: travelcounsellor Zulema gilliot. je kunt haar vinden op http://WWW.VIAZOE.NL

      /   Reply  / 
  2. Cantal Vakanties

    Wij merken dat de combinatie van persoonlijke aandacht en de mogelijkheid om aan gezamenlijke activiteiten deel te nemen erg op prijs wordt gesteld door onze gasten. Bij ons in de Cantal (Frankrijk) komen veel 50plussers omdat deze omgeving nog authentiek en rustig is en veel mogelijkheden heeft voor wandelen, fietsen en leuke uitstapjes. We organiseren voor de 50plussers soms ook kookworkshops of gaan met zn allen naar de markt om locale lekkernijen te ontdekken.

      /   Reply  / 
  3. Domaine de la Grangeotte

    Ons Domaine de la Grangeotte is gelegen in de Cantal, het zuidelijkste departement van de Auvergne. Een streek die zeer geliefd is bij 50+sers. Waarom? U kunt hier heerlijk wandelen, lekker eten (kaas, kastanjes, salers-vlees…)van alles bezoeken zoals werelderfgoed Conques en kastelen. U vindt hier rust en historische dorpjes. Een onbezorgde vakantie in de Cantal voor 50plussers.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>