Wie wordt Oldstarskampioen van Nederland?

Spannend, zaterdag 18 januari 2014 wordt bekend wie zich het beste OldStarsteam van Nederland mag noemen. Dan vindt het eerste eindtoernooi van OldStars in Vlijmen plaats, waarin deelnemers van PSV, ADO Den Haag en RKC Waalwijk het tegen elkaar opnemen. OldStars is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie in samenwerking met de VriendenLoterij.

 

 

 

Het project is gestart om 60-plussers bewust te maken van een gezonde levensstijl. Bovendien speelt het sociale aspect een belangrijke rol.
Met dit Championship worden de inspanningen van de mannen maximaal beloond. Vanaf oktober 2013 werd er namelijk al iedere week getraind, waarbij “Walking Football” centraal staat. Walking Football is een variant van voetbal waarbij het verboden is om te rennen. Deze vorm is gekozen om blessures zoveel mogelijk te voorkomen. 
Tijdens het Championship spelen de deelnemers in wedstrijdvorm tegen elkaar. Uiteraard kan je ook gewoon in de gezellige kantine alle wedstrijden bekijken en je favoriete team aanmoedigen. De winnaar van dit toernooi krijgt de eerste officiële OldStars kampioensschaal uitgereikt!

Elke week, gedurende 20 weken, is er een trainingssessie van 2 uur bij de Eredivisieclubs. Deze training begint met gezellig samenzijn waarna er begonnen wordt met het sportieve gedeelte, in clubkleding, onder professionele begeleiding. Deze 20 weken worden afgesloten met een heus OldStars Championship waarin de teams van de deelnemende Eredivisieclubs het tegen elkaar opnemen.
Programma Championship
09.45                     Omkleden
10.30                     Gezamelijke warming-up deelnemers
10.45                     Start Championship
13.30                     Finale
13.45                     Prijsuitreiking
14.30                     Einde toernooi

Datum:
18 januari 2014
Locatie:
Soccerhome Vlijmen, De Hoge Heide, Pieter Bruegelstraat 14, Vlijmen

Steun deze mannen en wie weet word je zelf ook wel heel enthousiast!

 

 

Lees ook:Eredivisie voetbal voor 60-plussers
Lees ook:Oldstars: 60-Plussers kunnen meetrainen bij PSV, ADO Den Haag en RKC
Lees ook:Walking Football als sociale en gezonde activiteit in het leven van ouderen
Lees ook:Speciaal voor 60-plussers: trainen bij je favoriete voetbalclub!
Lees ook:Eén van de geheimen van een goed/lang huwelijk:

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>