De Keukenhof is geopend!

Het bloemenpark in Lisse is gisteren geopend door koningin Beatrix. Met de doop van de nieuwe tulp Spring Garden opende zij de zestigste editie van de Keukenhof. In het jubileumjaar staat de bloemententoonstelling geheel in het teken van ‘USA, New Amsterdam: New York, 400′.

Met de opening heeft Beatrix een traditie in haar familie in ere gehouden: sinds de opening in 1949 mocht de Keukenhof zich verheugen in een grote belangstelling van leden van de koninklijke familie. Op 2 mei 1972 vierden koningin Juliana en prins Bernhard er hun 25-jarig huwelijksfeest, in 2001 werd prinses Máxima er voorgesteld aan het Nederlandse volk en vorig jaar opende prins Willem-Alexander er als IOC-lid een China-tentoonstelling. De vorstin zelf was ook bij het gouden jubileum tien jaar geleden present. Nog elk jaar sturen de Oranjes tienduizend bloembollen naar de Canadese hoofdstad Ottowa als dank voor de opvang tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Net als ieder jaar zijn er in het historische park zo’n zeven miljoen bloeiende tulpen, hyacinten, narcissen en andere bolgewassen te bewonderen. Door de late lente staan er nu nog niet veel perken in bloei.

De Keukenhof, met bijna 45 miljoen bezoekers in de afgelopen 59 jaar een van de populairste attracties van Nederland, is dit jaar geopend van 19 maart tot en met 21 mei.

En eeeeh, vergeet de lentepas niet!

Lees ook:Koninklijk Bloemenmozaïek
Lees ook:Gouden Eeuw floreert in Keukenhof 2016
Lees ook:Keukenhof, de bloemententoonstelling met name voor kinderen
Lees ook:De Keukenhof, het mooiste lentepark ter wereld
Lees ook:Keukenhof 2015 geopend door Willem van Gogh

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>