Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek

Wist je dat je voor mooie en sfeervolle wijnfeesten in ons eigen Groesbeek terecht kunt? Daar wordt flink aan de weg getimmerd als wijndorp.

Het heuvelachtige gebied en de goede lössgrond blijken, tezamen met de nieuwe druivenrassen, een goede basis te zijn voor heerlijke rode en witte kwaliteitswijnen. De eerste wijngaard van Groesbeek, Wijnhoeve De Colonjes, viel al menig maal in de prijzen bij nationale en ook bij internationale wijnkeuringen.
Inmiddels is er meer dan 10 hectare in gebruik voor wijnbouw, verdeeld over 7 wijngaarden. Bovendien zijn er vergevorderde plannen voor uitbreiding met enkele hectares, staat het wijnchateau bij Wijnhoeve De Heikant in de steigers en wordt de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor het nationaal wijncentrum in Groesbeek.

Wegens het groot succes in 2007 en 2008 zal ook in 2009 Groesbeek in het laatste weekend van september weer drie dagen lang in het teken staan van wijn en wijnbouw. Het programma bestaat o.a. uit: een Nationaal Wijngala, een internationale wijnmarkt, en een open dag van de wijngaarden op de afsluitende zondag. Er zijn diverse arrangementen met wijnworkshops van Master of Wine Frank Smulders en nog veel meer activiteiten voor jong en oud, voor wijnliefhebbers en feestgangers.

Meer weten? www.nederlandsewijnfeesten.nl

Lees ook:Groesbeek in het teken van de wijn
Lees ook:De Veluwse Wijnroute
Lees ook:Het is weer Nationale Burendag
Lees ook:Het Bevrijdingsmuseum Groesbeek presenteert: ‘Routes of Liberation’
Lees ook:State of Art Grand Prix Classic / Nationaal Oldtimer Festival

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>