Twintigste Parade start in Rotterdam

Voor de twintigste keer op rij reist deze zomer de Parade met haar kleurrijke tenten, restaurants en terrassen door Nederland. Vanaf 17 juni slaat het theaterfestival haar tenten op in Rotterdam om vanuit daar via Den Haag naar Utrecht te reizen en te eindigen in Amsterdam. Met dit jaar 75 theater-, muziek-, en dansvoorstellingen, 55 bands en meer dan 20 kindervoorstellingen valt er op de Parade voor iedereen wat te beleven.Op de Parade serveren diverse restaurants dagelijks hun specialiteiten, variërend van kleine hapjes tot uitgebreide diners. Iedere maandag is er een uitgebreide kinderparade en voor doven en slechthorenden zijn er op vrijdag- en zaterdagavond en op zondagmiddag tolken Nederlandse gebarentaal aanwezig bij iedere voorstelling.

Sinds 2008 vraagt de Parade een vrijwillige bijdrage voor het toiletbezoek. Het geld wordt besteed aan waterprojecten in Azië en Afrika. Gebrek aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen is daar een groot probleem. Hiervoor werkt de Parade dit jaar samen met Akvo en Get it done.

Voor meer informatie zie www.deparade.nl

Door Maurice Hengeveld

Lees ook:Naar de Parade met je kleinkind
Lees ook:André Hazes-musical ‘Hij Gelooft in Mij’ wegens succes verlengd
Lees ook:Restaurant Open Dagen….exclusief kijkje in de keukens
Lees ook:Tuintheater op Het Loo
Lees ook:Christmas Canal Parade Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>