Poep-speurtocht in Dierenrijk

Eén dag voor Dierendag,  3 oktober, organiseert het park Dierenrijk in Nuenen een Poepdag. Dan kun je je kleinkinderen een poepje laten ruiken! Tijdens een speurtocht en voederpresentaties kunnen ze alles te weten komen over drollen, keutels, stront en poep: kortom, zaken waar een luchtje aan zit.
Een stinkend park door de overdaad aan poep. Kun je dat aan denk je? Wel interessant toch?! Ze komen spelenderwijs alles te weten over de uitwerpselen van olifanten, apen, ijsberen en tijgers. Ook kunnen ze deelnemen aan een poep-speurtocht die leidt langs drollen, keutels en hopen stront. Zo leren zij op speelse wijze alles over de voeding en spijsvertering van verschillende dieren. Tijdens de voederpresentaties wordt dit ‘luchtige’ onderwerp uitvoerig besproken.

Omdat olifantenmest uitermate geschikt is om planten mee te bemesten, biedt Dierenrijk (Baroniehei, Nuenen) tijdens de Poepdag emmertjes met een ‘hoop olifanten-hoop’ te koop aan. Deze mest is rijk aan voedingsstoffen en daardoor een goede bodemverbeteraar. Olifantenmest maakt planten sterker, zorgt ervoor dat deze beter groeien en beschermt tegen ongedierte en schimmels. De opbrengst van de poephopen komt ten goede aan dier- en natuurbeschermingsprojecten die worden ondersteund door de Stichting Vrienden Safaripark Beekse Bergen & Dierenrijk.

Denk er rustig over na en neem alvast een kijkje.

Lees ook:Dierenrijk heeft ‘Opa & Oma Weken’
Lees ook:Opa en oma bijna gratis met kleinkind mee naar Dierenrijk
Lees ook:Grootouders in het zonnetje tijdens de Opa & Oma-weken
Lees ook:Gratis kleinkinderen mee naar dierentuin
Lees ook:Paasbrunch voor de dieren in “Dierenrijk”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>