Jazzopera FEEKS vanaf februari te zien in de Nederlandse theaters

beel feeks zonder textHolland Opera, voorheen Xynix Opera, reist vanaf februari t/m april 2011 door het land met de jazzopera FEEKS. Het gezelschap maakt deze voorstelling samen met het Zapp String Quartet, Nederlands bekendste jazz kwartet.

FEEKS, gebaseerd op Shakespeare’s De getemde feeks,is een Engelstalige muziektheaterproductie vol intriges. De bitchy en ambitieuze Katharina wil de eerste president van Europa worden. Op aanraden van haar vader gaat ze op zoek naar een geschikte echtgenoot die haar bij kan staan. Niemand is echter geïnteresseerd in Katharina, terwijl de mannen bij bosjes vallen voor haar zusje, popidool Bianca. Dan vindt Katharina iemand: hij wil haar geld, zij zijn adellijke titel. Maar deze deal is het begin van een nachtmerrie, waarbij de hele wereld over hun schouders meekijkt..

Holland Opera werkt voor deze voorstelling samen met twee jazzcomponisten, vier operazangers en een popzangeres. Het belooft een  spannende cross-over te worden van jazz, pop en opera.

Het gezelschap begint en eindigt de tournee in zijn nieuwe thuisbasis ‘De Veerensmederij’ in Amersfoort. In dit monumentaleindustriële pand, dat volledig omgebouwd is tot theater, huist sinds oktober 2010 het eerste jeugdoperahuis van Europa. Hier is tevens gelegenheid tot dineren voorafgaand aan de voorstelling. Tussen 4 februari en 16 april speelt Holland Opera de voorstelling in verschillende andere theaters in o.a. Amsterdam, Groningen, Zwolle en Rotterdam.

Lees ook:Met 50% korting naar ‘The Great Dance of Argentina’
Lees ook:Holland International geeft in februari en maart zonnige kortingen weg
Lees ook:Nieuwe data concerten André Rieu
Lees ook:Tina Turner does it again
Lees ook:Openluchtconcert in Scheveningen met Elton John

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>