Paleis Het Loo rond Kerstmis weer feestelijk ingericht

De maand december lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is je agenda weer vol die maand en gaat de sfeervolle presentatie “Kerst op Het Loo” in Paleis Het Loo aan je neus voorbij.  Met feestelijk gedekte tafels, kerstbomen en groenversiering geeft het museum in de periode rond Kerstmis bezoekers een indruk van 300 jaar kerstfeest bij de Oranjes.

 

 

Vanwege de grote belangstelling en waardering van museumbezoekers wordt ook dit jaar Paleis Het Loo rond Kerstmis weer feestelijk ingericht. Zoals voorgaande jaren staan in het paleis kerstbomen in verschillende stijlen opgesteld. De ‘Victoriaanse’ kerstboom in de kamer van koning Willem II is voorzien van een dikke laag watten, om een ‘witte kerst’ te suggereren, en de boom van prins Hendrik hangt naar Scandinavisch gebruik vol met natuurlijke materialen als vruchten, strofiguren en zandkoekjes. De zilveren kerstballen en slingers van koningin Wilhelmina zijn nog altijd bewaard gebleven en sieren een kleine dennenboom, in een formaat dat zij zelf kon optuigen. Daarnaast zijn de paleisvertrekken versierd met guirlandes, dennengroen en vele geurende planten, afkomstig uit de kassen en Oranjerie van Paleis Het Loo. Op het voorplein doet een metershoge kerstboom, feeëriek verlicht met talloze lampjes, dienst als blikvanger.

In de verschillende vertrekken zijn tafels feestelijk gedekt met koninklijk zilver, porselein en glinsterend kristal op prachtig damast, aangevuld met ragfijn suikerwerk en gekonfijte vruchten. Deze presentatie is mogelijk dankzij de medewerking van de Dienst van het Koninklijk Huis in Den Haag. In de Westvleugel van het paleis is de tentoonstelling “Oranje Boven!” te zien, met vele honderden souvenirs die herinneren aan gebeurtenissen rond het Huis van Oranje.

Vanaf 17 december aanstaande is in Paleis Het Loo!

Tijdens beide kerstdagen worden vele belangstellenden verwacht. Rolstoelgebruikers wordt  geadviseerd Paleis Het Loo in de ochtenduren te bezoeken.

Lees ook:Paleis Het Loo rond Kerstmis weer feestelijk ingericht
Lees ook:Koning opent tentoonstelling in het Koninklijk Paleis Amsterdam
Lees ook:Landelijke dag van het kasteel
Lees ook:Recordaantal bezoekers in 2015 voor het Koninklijk Paleis Amsterdam
Lees ook:Spirit of Winter op Paleis het Loo

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Paleis Het Loo rond Kerstmis weer feestelijk ingericht

  1. Pingback: Paleis Het Loo rond Kerstmis weer feestelijk ingericht | 50plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>