Museumweekend op de voormalige Vliegbasis Soesterberg

Het Militaire Luchtvaart Museum organiseert het Nationaal Museumweekend: ‘een kijkje achter de schermen’. Dit doet zij in samenwerking met projectbureau Vliegbasis Soesterberg en het Legermuseum. Tijdens dit evenement op zaterdag 14 en zondag 15 april 2012 kunnen bezoekers de geheimen van de musea en de voormalige Vliegbasis Soesterberg ontdekken. Hartstikke leuk! Dit lijkt mij nou ook een perfect uitje voor opa’s en kleinzoons! Op 14 en 15 april krijgt u de kans om een kijkje te nemen in de tijdelijke depots van het Militaire Luchtvaart Museum en het Legermuseum, op de voormalige Vliegbasis Soesterberg. Dit is uw kans om de bijzondere verborgen collecties in de tijdelijke depots van de twee musea te komen bewonderen. Van 12.00 tot 16.30 uur zullen er gratis bussen pendelen tussen het Militaire Luchtvaart Museum en de tijdelijke depots op de voormalige vliegbasis.

Ook op het terrein van het Militaire Luchtvaart Museum kunt een kijkje achter de schermen nemen. Het museum beschikt over verschillende werkplaatsen die tijdens dit weekend speciaal voor het publiek de deuren openen. Hier kun je van alles te weten komen over het bewerken van hout en metaal. Wilt u wel eens meer zien van en horen over de Vliegbasis Soesterberg, dé bakermat van de militaire luchtvaart in Nederland? Kom dan tijdens het Nationaal Museumweekend naar het Militaire Luchtvaart Museum en laat u eenmalig rondleiden over het vliegveld en genieten van het militair erfgoed. Het Project Vliegbasis Soesterberg is een samenwerking tussen de provincie Utrecht, gemeenten Zeist en Soest. Samen realiseren zij een grootschalig natuurgebied met daarin ruimte voor wonen, cultuur, recreatie.
Tickets voor deze bustour zijn gratis en vanaf 11.45 uur te verkrijgen in het Militaire Luchtvaart Museum. Alleen met een ticket heeft u toegang tot dit unieke evenement. Wees er snel bij want op is op!
Tijdens het Nationaal Museumweekend is het Militaire Luchtvaart Museum zaterdag 14 en zondag 15 april geopend van 12.00 tot 16.30 uur.
Alle bussen naar de voormalige vliegbasis Soesterberg vertrekken op het terrein van het Militaire Luchtvaart Museum. Bezoekers hebben een ticket nodig voor de bustour over de vliegbasis. Deze zijn gratis en op de dagen zelf te verkrijgen in het Militaire Luchtvaart Museum.

Lees ook:Het Museumweekend: de perfecte activiteit voor een leuke dag uit
Lees ook:Rondleidingen Militair Luchtvaart Museum Soesterberg
Lees ook:Theatervoorstelling ‘Van Pioniers tot Professionals’
Lees ook:Museumweekend voor één piek!
Lees ook:Eervolle vermelding voor Nationaal Militair Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>