Schiphol Behind the Scenes… neem een kijkje achter de schermen van de luchthaven

Je hoeft vanaf vandaag niet te vliegen om te ervaren dat er op Schiphol veel gebeurt. Lijkt het je leuk de luchthaven van heel dichtbij te beleven? Na jaren afwezigheid is het weer mogelijk om een bustour over het luchthaventerrein te maken met de Schiphol Behind the Scenes tour.  Op bijzondere wijze krijg je plekken op de luchthaven te zien waar je normaal gesproken niet komt zoals de brandweer, de sneeuwvloot, de vrachtplatformen met grotere hangars, en de terminal voor private jets. Ook de oude verkeerstoren is in de tour opgenomen. De tour is speciaal ontwikkeld voor jong en oud, dagjesmensen, toeristen en reizigers die op Schiphol aankomen of overstappen.Bij binnenkomst in de bus ontstaat meteen al het gevoel van het boarden in een vliegtuig door de geluiden uit de verkeerstoren, de welkomstschermen en de boarding pass. Een vertelscherm neemt je vervolgens mee in de operatie van Schiphol en legt uit wat er allemaal bij komt kijken om het vliegverkeer op Schiphol mogelijk te maken. Denk daarbij aan informatie over de terminal, het banenstelsel, aanvliegroutes, baanonderhoud, bagage en de vogelwacht.

Verhalen uit het verleden komen ook ruim aan bod. Zo was de eerste vlucht in 1916 een militaire vlucht, ging er al bij de eerste burgervlucht in 1920 vracht mee en zijn er drie verschillende verklaringen voor de herkomst van de naam Schiphol.

Nieuwsgierig geworden? Kijk hier voor meer informatie.

Lees ook:Piloot overleden tijdens vlucht
Lees ook:Schiphol biedt een kijkje in de historie van de luchtvaart
Lees ook:Schiphol is jarig
Lees ook:Sinterklaas opent ijsbaan
Lees ook:Het lange wachten op Schiphol wordt nog leuk ook!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Schiphol Behind the Scenes… neem een kijkje achter de schermen van de luchthaven

  1. J.G.Visser

    Hsllo,

    We hebben een leuke busrit gehad van een uur en heel veel mooie, fine interessante informatie. We waren met 3 volwassenen en 2 kinderen voor een prijs van rond de 45 euro. Oke is te doen. Maar dan….parkeelgeld 16 EURO, komt er nog even bovenop, en vanaf Utrecht-Amsterdam kost ook benzine, maar dat hadden we wel meegerekend, en dan nog een hapje eten, hadden we ook meegerekend….waarom ZOVEEL parkeergeld, voor een uurtje met de bus????? BALEN!!!!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>