Mesdag en Van Gogh, samen in een jurk: Panorama Mesdag pakt uit

Schermafbeelding 2016-01-07 om 12.10.55Gedurende een korte periode werkten Hendrik Willem Mesdag en Vincent van Gogh gelijktijdig in Den Haag. Reden voor Panorama Mesdag om couturier  en kunstenaar Peter George d’Angelino Tap opdracht te geven een aantal hautecouturejaponnen en een panoramisch wandkleed te maken geïnspireerd op schilderijen van beide kunstenaars.

 

 

D’Angelino Tap ontwierp speciaal voor deze tentoonstelling 21 haute couture japonnen en een panoramisch wandkleed geïnspireerd op schilderijen van Hendrik Willem Mesdag en Vincent van Gogh. De culturele instellingen vieren rond beide kunstenaars een jubileumjaar. Namelijk de 100e sterfdag van Hendrik Willem Mesdag en de 125e sterfdag van Vincent van Gogh.

De Belle Epoque
De stofkeuze en de motieven op de stof van de jurken, zijn ontleend aan schilderijen van Mesdag en Van Gogh. Enerzijds zijn dat de grijzige tinten van de Haagse School die zeeschilder Mesdag gebruikte. Anderzijds de juist heldere kleuren van Van Gogh.

 

 

Lees ook:Keukenhof 2015 geopend door Willem van Gogh
Lees ook:De Grote Van Gogh Atlas
Lees ook:Corso Zundert op zondag 6 september 2015
Lees ook:Eigen tulp voor Vincent van Gogh
Lees ook:Zeebonken & Strandgasten: Familietentoonstelling met hedendaagse kunst in De Mesdag Collectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>