Musical “De Tweeling” het land in

De populaire musical “De Tweeling” ging vanaf 3 januari het land in. Tot die tijd liep de musical naar het gelijknamige boek van Tessa de Loo nog in het DeLaMar Theater in Amsterdam.

De Tweeling kreeg bij de première van de landelijke pers zonder uitzondering vier of vijf sterren. Met name hoofdrolspeelsters Rosa da Silva en Hanna van Vliet kregen in hun vertolking van de tweelingzusjes Lotte en Anna alle lof toegezwaaid. Twee bejaarde vrouwen, een Nederlandse en een Duitse, ontmoeten elkaar bij toeval in het Thermaal Instituut van het fameuze kuuroord Spa. Ze herkennen in de ander hun verloren gewaande tweelingzuster. Gedurende hun kuur – beiden lijden aan artrose – vertellen ze hun levensverhaal: het wordt de laatste kans om een kloof van bijna zeventig jaar verwijdering te overbruggen. Geboren in Keulen, in 1919, zijn ze na het overlijden van hun ouders door familieleden bruusk van elkaar gescheiden. Anna groeit op bij haar grootvader, in een primitief boers en katholiek milieu aan de rand van het Teutoburgerwald. Lotte belandt vanwege haar tbc in Nederland, bij een oom met sterk socialistische sympathieën. Door de slechte verhouding tussen de families raakt ook het contact tussen de beide zusjes verbroken.
De volstrekt verhollandste Lotte, die tijdens de oorlog joodse onderduikers heeft beschermd, staat aanvankelijk uiterst wantrouwig tegenover haar hervonden tweelingzus, maar wordt door de aangrijpende verhalen van Anna geconfronteerd met de keerzijde van haar eigen werkelijkheid: het lijden van gewone Duitsers in oorlogstijd.

Bezoek ook deze prachtige musical “De Tweeling”. Deze zal tot eind juni te zien zijn.

Speellijst www.tweeling.nl

Lees ook:Tweelingzussen zien elkaar voor het eerst na 78 (!!!) jaar
Lees ook:Plek voor 105-jarige op basisschool
Lees ook:Eeneiige tweeling vandaag honderd jaar!
Lees ook:Magische verrassingen in “Frozen”
Lees ook:‘Kruistocht in Spijkerbroek de Musical’ met Dré(etje…) Hazes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>