Tip om te solliciteren voor de 50-plusser

Ouder personeel…. bedrijven lijken er nauwelijks behoefte aan te hebben en kiezen liever voor verjonging. Senioren zijn overbevolkt in de groep langdurige werklozen.Wat doen we hieraan?  Gewoon: je leeftijd achterhouden vind bijna de helft van de Nederlanders om op sollicitatiegesprek te kunnen komen.Dat blijkt uit onderzoek van JobTrack.nl onder ruim 800 respondenten.Een derde van de respondenten vindt zelfs dat alles geoorloofd is om als vijftigplusser een voet tussen de deur te krijgen bij de zoektocht naar een baan.

Op de vraag of het geoorloofd is om als vijftigplusser je leeftijd achter te houden om op gesprek te kunnen komen, antwoordt 47 procent met ja. 31 procent van de respondenten geeft zelfs aan dat voor deze doelgroep alles is toegestaan om uitgenodigd te worden. Slechts 17 procent van de respondenten kan geen begrip opbrengen voor 50-plussers die hun leeftijd achterhouden.

Tevens deed JobTrack.nl onderzoek onder ruim 500 mensen om erachter te komen of zij wel eens onwaarheden aan het CV toevoegen om meer kans te maken om op gesprek te komen.

Ruim een vijfde (22 procent) van hen geeft toe ooit ervaring of diploma’s toegevoegd te hebben die ze niet bezitten. Ook werden er bepaalde opleidingen of functies aangedikt of juist weggelaten. Toch zeggen verreweg de meeste respondenten (78 procent) zich niet anders voor te doen in hun CV.

Lees ook:Patiënt geeft apotheek een 8
Lees ook:“Discriminatie bij sollicitatie” vindt 55-plusser
Lees ook:Iedereen schept op over salaris
Lees ook:Eén op de drie mannen verschoont ondergoed niet dagelijks
Lees ook:De Grolsch bierkit voor het perfecte biertje

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Tip om te solliciteren voor de 50-plusser

  1. Marja

    Ik ben een vrouw van 51 jaar, filiaalleidster in een damesmode winkel heb net te horen gekregen dat mijn baas failliet is.
    Alleen de gedachten al dat ik zonder werk thuis moet zitten is voor mij een drama. Wie weet of heeft er voor mij werk, ook wil ik graag administratief werk doen, eigenlijk is al het leuke werk welkom…… 06-21881447

      /   Reply  / 
  2. Sollicitatiegesprek voorbereiden

    Ik vind de reclame op tv dat de ”jonge” werkers een schip maken en het dan uit elkaar valt en ze toch liever iemand zoeken met 20+ jaar laservaring wel een goede. Het is inderdaad jammer dat oudere vaak overgeslagen worden, er zou inderdaad iets moeten veranderen maar of dat gaat gebeuren? Geen idee, er zal alleen iets veranderen als het aannemen van ouderen even voordelig is als het aannemen van jongeren,

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>