John de Wolf boegbeeld aanpak werkloosheid vijftigplussers

Oud-profvoetballer John de Wolf wordt het gezicht van de aanpak van de werkloosheid onder vijftigplussers. De zesvoudig international gaat het komende jaar als boegbeeld aan de slag om de positie van vijftigplussers op de arbeidsmarkt te verbeteren. Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid kondigde de benoeming van De Wolf aan in een brief aan de Tweede Kamer.

Als boegbeeld van aanpak van de werkloosheid onder vijftigplussers gaat John de Wolf (1962) het land in om deze werkzoekenden  te adviseren, te activeren en te ondersteunen. Ook  gaat hij met werkgevers  in gesprek om hen te wijzen op de waarde van 50-plussers op de werkvloer. De benoeming van De Wolf is tot stand gekomen in overleg met de sociale partners.
 

Minister Asscher is verheugd dat John de Wolf zich wil inzetten als boegbeeld: ‘John de Wolf is een voetbalvedette die altijd dicht bij de mensen is blijven staan. Een man van ‘geen woorden maar daden’. Een 50-plusser met een groot netwerk en de gave om mensen in beweging te krijgen.’

De precieze werkzaamheden van het boegbeeld worden momenteel uitgewerkt met John de Wolf zelf en de sociale partners. Ze worden vastgelegd in het actieplan aanpak werkloosheid onder 50-plussers, dat in mei aan de Tweede Kamer wordt gestuurd.

Hoewel de arbeidsdeelname onder 50-plussers de afgelopen jaren is gestegen en mensen langer doorwerken, vinden 50-plussers die werkloos worden maar moeilijk een nieuwe baan.

 

Bron: rijksoverheid.nl

Lees ook:Goed overleg tussen Asscher en ouderenorganisaties
Lees ook:Uitbreiding aanpak ouderenwerkloosheid
Lees ook:Overheid gaat oudere sollicitanten helpen
Lees ook:Koopkracht-onderzoek: ‘Ouderen niet veel slechter af dan anderen’
Lees ook:50-plusser ontzien bij nieuw ontslagrecht

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “John de Wolf boegbeeld aanpak werkloosheid vijftigplussers

  1. Fred Verhoeven

    Het is een goed initiatief, maar het probleem ligt bij Asscher zelf hij moet gewoon een quota instellen voor 50 plussers bij de werkgevers. Ik ben 57 jaar en al vier jaar werkloos en kom gewoon niet meer aan het werk. Krijg geen iaow of bijstand of ziektekosten vergoeding omdat je partner werkt. Gevolg dat je je huis moet verkopen en voor een sociale huurwoning kom je voorlopig niet voor in aanmerking (want iedereen gaat voor behalve de Nederlanders). Dus verplicht een woning huren in de vrije sector. Als er banen worden aangeboden is het in het kader van jeugdwerkeloosheid 18 t/m 27 jaar. Dus de vijftig plusser wordt steeds meer in een hoek gedrukt. Een mooi afschuifsysteem door werkgevers en uitzendbureaus. Als je een leuke baan ziet waar je jarenlang (29 jaar) gewerkt hebt krijg je als antwoord u heeft geen recente ervaring en zo ga je maar door. Ook leuk om de pensioen leeftijd omhoog te gooien, terwijl je als 50 plusser gewoon niet meer aan het werk komt. Over vijf jaar is Nederland voor de helft 50 plus ik houd mijn hart vast wat er verder gaat gebeuren.

      /   Reply  / 
  2. Herman Gallé

    De Wolf was misschien wel een verdienstelijk voetballer, maar van zijn intellectuele kwaliteiten ben ik niet overtuigd. Desalniettemin zou hij misschien van nut kunnen zijn om bij te dragen aan het probleem van 50+werkloosheid. Maar dat dat moet gebeuren tegen een salaris van € 3192,– per maand, terwijl hij zes uren per week als ‘ambassadeur’ aktief is iets wat toch wel veel kansarme werkloze 50+ers zal verbazen, om geen sterker woord te gebruiken. De verhouding tussen prestatie – die overigens nog maar moet blijken – en beloning doet me denken aan de wanverhouding die veelvuldig voorkomt in kringen van bonusslurpende wanpresteerders in het beddrijfsleven.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>