Rokers hebben ‘s nachts ontwenningsverschijnselen

Wij zijn nog uit het tijdperk dat roken kon. Niemand realiseerde zich blijkbaar hoe slecht het was. Met verjaardagen stond de kamer blauw van de rook en kleine kinderen "inhaleerden" er vrolijk op los. Zelfs in de auto werd gerookt met de kinderen op de achterbank en de ramen dicht. Om je dood te schamen! Gelukkig weten we nu allemaal beter en roken we netjes buiten. Want stoppen lukt nog steeds niet, althans mij niet. Terwijl er zoveel redenen zijn om te stoppen.

Onderzoek heeft nu aangetoond dat je 's nachts
ontwenningsverschijnselen hebt en je slaap dus wordt verstoord. Ook
maakt de nicotine het moeilijker om in slaap te
vallen. Rokers slapen minder diep dan niet-rokers en voelen zich vaak
minder goed uitgerust na een hele nacht slaap.

Veertig rokers van middelbare leeftijd zijn
onderzocht. Van hen klaagde 23 procent 's ochtends dat zij nog steeds
moe was, tegenover 5 procent van de niet-rokers. Uit de
hersenactiviteit blijkt dat rokers lichter slapen dan niet-rokers. De
onderzochte mensen hadden geen andere kwalen die het slaapgedrag kunnen
beïnvloeden.

Ik
heb een afspraak met mijn kleinzoon gemaakt vorig jaar. Als hij 7 jaar
wordt doe ik weer een poging en dat is eind februari! Beloofd is beloofd, maar ik heb er nu al
slapeloze nachten van…….

 

Lees ook:Roken is dom en maakt dom
Lees ook:Stoptober in Nederland: nationale coachsessie
Lees ook:Stoppen met roken: makkelijker door groente en fruit (!)
Lees ook:Te laat voor ons: op tijd stoppen met roken kan 9 levensjaren schelen
Lees ook:Hoogleraar tabaksontmoediging benoemd

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Rokers hebben ‘s nachts ontwenningsverschijnselen

 1. Corry Frieswijk Auteur

  NEE!

    /   Reply  / 
 2. Harald

  Als je écht definitief een niet-roker wilt worden, dien je je verslaving van alle kanten te bekijken. En dus moet je aan de slag met zowel je lichamelijke als je geestelijke verslaving, op bewust én onbewust niveau. Dan pas kun je alle aspecten van het roken loslaten.

  Er zijn tal van methoden en behandelaars die je op weg helpen om te stoppen met roken. Van nicotinekauwgom tot laserbehandeling en hypnose.. Er zijn nog meer methoden: de trainingen van De Opluchting en de Allen Carr-methode geven je veel inzicht in je verslavingsgedrag. De HYPNO2-methode is de enige methode die op zowel bewust niveau als onbewust niveau alle aspecten van je rookverslaving grondig aanpakt. kijk eens vrijblijvend op de site. Je kunt er ook gratis een e-cursus downloaden.

    /   Reply  / 
 3. godefroid

  30 jaar gerookt, 2 pakjes per dag – van de ene dag op de andere gestopt – moeilijk maar ik ben geen vod zoals de meeste “verslaafden” – ben er nu al 8 jaar vanaf – zonder meer gewicht (72 kg) – stop met kokketeren met uw verslaving en toon wat wilskracht – alleen dan kunt ge stoppen – anders sterft ge maar aan longaandoeningen en andere ziektes – eigen schuld dikke bult

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>