Tips om je haar gezond te houden

Een “bad-hairday”, het kan menig vrouw bloed-chagrijnig maken en we doen er dan ook alles aan dit te voorkomen. Maar hebben we onszelf weleens afgevraagd hoe gezond ons haar nog is? Leuk om te doen, deze test en nog 10 tips om je haar gezond te houden.

1 Ga minimaal een keer in de drie maanden naar de kapper om de gespleten en dode haarpunten eruit te laten knippen. Wil je een kort kapsel in model houden, ga dan vaker.

2 Wist je dat de haargroei mede wordt beïnvloed door wat je eet? Zet voor een gezonde haargroei veel groenten op het menu en eet producten met veel vitamine A, C, B complex (erg belangrijk), ijzer en koper

3 Iedere dag je haar wassen of een keer per week? Dat is voor iedereen verschillend. Je weet zelf het beste wanneer het nodig is.

4 Ben je gewend je haar iedere dag te wassen, gebruik dan wel een heel milde shampoo. Teveel reinigende stoffen in je haar tasten de natuurlijke beschermlaag aan.

5 Dep je haar na het wassen voorzichtig droog. Even lekker hard droogwrijven kan je haar behoorlijk beschadigen.

6 Haal geen kam door je natte haar. Wacht liever tot het zeker voor 80% droog is. Dit voorkomt beschadigingen

7 Heb je gekleurd haar. Gebruik dan speciale verzorgingsproducten voor gekleurd haar. Ze helpen echt om je haar langer mooi te houden.

8 Ei. Je hebt vast wel eens gehoord dat het goed is voor je haar. Het geeft je haar namelijk een proteïneboost. Zeer geschikt voor beschadigd haar. Heb je geen zin in een ei op je hoofd, mix er dan één door je shampoo, laat het 5 minuten inwerken en spoel het dan goed uit met lauwwarm water.

9 Borstel je haar iedere dag. Hierdoor worden de natuurlijke oliën over het haar verspreid waardoor het gevoed wordt en mooi gaat glanzen.

10 Maak zo min mogelijk gebruik van stylingapparaten. De warmte van bijvoorbeeld een föhn is niet goed voor je haar. Wil je toch föhnen of krullen maken gebruik dan eerst een beschermende stylingspray of ander beschermend product.

Lees ook:Tip voor dun, futloos haar: achterstevoren wassen
Lees ook:69-jarige Helen Mirren schittert voor L’Oreal
Lees ook:Nederlandse man laat massaal bier staan voor volle haardos
Lees ook:Ouderen wassen met doekjes in plaats van met water en zeep
Lees ook:Redenen om je vlees te marineren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>