De meest succesvolle snack wordt 50 jaar!

We hebben er een 50plusser bij hoor en wel de frikandel, eind jaren vijftig uitgevonden in Brabant.  De snack lijkt na al die jaren nog steeds populair. En ik moet je zeggen: ik mag er graag één weg happen, ondanks alle verhalen over uiers, hersenen en koeienogen. Alhoewel, nu ik het zo terug lees….. We houden het op fabeltjes. Ikzelf ben geneigd deze versie te geloven:

In een frikandel zit voornamelijk paardenvlees (het magere vlees uit de voorkant van het paard). Verder zit er varkensvlees in verwerkt (het spek van de rug van het varken) en slachtafval van de kip. Geen botten en ingewanden worden er (meer) meegenomen in de productie van een frikandel. De rest bestaat uit water, paneermeel, bindmiddel, kruiden, uien en smaakversterkers.

Omdat de frikandel al op leeftijd is, krijgt ze er een nieuwe aanwinst bij: de ‘pikandel’. Dit is een nieuwe, pittige variant van de frikandel en zal in de loop van 2009 gelanceerd worden.

Lijners of zij die rekening houden met de weegschaal, happen maar beter niet te vaak in de snelle snack. 1 frikandel levert 210 kilocalorieën op en is goed voor 16 gram vet of 1,5 eetlepel vet.

Lees ook:Mannen bestempelen de frikadel als favoriete snack
Lees ook:Vrouwen die bier drinken hebben stevigere botten
Lees ook:Eet jezelf je jeugdige schoonheid weer terug
Lees ook:Van Koninginnedag moet je afblijven
Lees ook:Bier kan vrouwen helpen zich te beschermen tegen osteoporose

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>