Vrouwen die bier drinken hebben stevigere botten

Bierdrinkende vrouwen hebben over het algemeen sterkere botten dan vrouwen die nooit een pilsje aanraken. Dat blijkt uit een Spaans onderzoek, waarbij wetenschappers 1.697 vrouwen ondervroegen over hun voedingsgewoonten.

Door middel van echografie werd de kwaliteit van hun botten onderzocht.Vrouwen die bier drinken, hebben stevigere botten dan geheelonthoudsters en ook zijn hun botten van betere kwaliteit dan die van wijndrinkers.  Een mogelijke verklaring voor het positieve effect van het drinken van bier op de botten is de aanwezigheid van fyto-oestrogenen in bier. Dat zijn stoffen met een hormonale werking.

De studie zegt echter niet dat dit robuustere beendergestel van bierdrinksters gepaard gaat met een lager aantal breuken. Het is namelijk best mogelijk dat bierdrinksters vaker vallen dan vrouwen die geen alcohol drinken en dus toch meer kans lopen op breuken.

Een lekker “vrouwen”biertje om eens te proberen is Wieckse Rosé, een fris licht en zoet biertje. Maar niet de fles aan de mond hoor, we houden het wel charmant!

Lees ook:Bier kan vrouwen helpen zich te beschermen tegen osteoporose
Lees ook:Wijntje of biertje voorkomt broze botten bij vrouwen
Lees ook:Nederlanders drinken steeds vaker een alcoholvrij biertje …echt?!
Lees ook:Bier is gezond!
Lees ook:Veel rimpels? Pas op voor broze botten!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen die bier drinken hebben stevigere botten

  1. W.K. v. Stuijvenberg

    Bier is ook een goede bron van goed opneembaar silicium, wat mogelijk ook een gunstig effect heeft op het beendergestel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>