Veel rimpels? Pas op voor broze botten!

Wetenschappers waarschuwen hoe meer rimpels je hebt, hoe meer kans je loopt op broze botten.
Onderzoekers bestudeerden 114 vrouwen van eind veertig en begin vijftig die hun menopauze net achter de rug hadden. Ze telden het aantal rimpels op 11 punten in het gezicht en de nek, maten de diepte, de stevigheid van de huid op het voorhoofd en kaken en gebruikten scans om de dichtheid van de botten te bepalen. En wat blijkt?Degenen met de ergste rimpels hadden de zwakste botten. Expert in geslachtshormonen Lubna Pal: “We ontdekten dat diepe rimpels gerelateerd zijn aan een slechtere dichtheid van de botten. Dit was onafhankelijk van de leeftijd of van factoren die de beendermassa beïnvloeden. Het verband tussen beenderen en huid lijkt op het eerste gezicht onduidelijk, maar ze delen wel dezelfde bouwstenen, namelijk collageen. Als we verouderen, komen veranderingen in deze stof voor, dit heeft invloed op de huid, zoals het verergeren van rimpels en een hangende huid. Maar dit draagt ook bij tot de achteruitgang van de beenderkwalititeit en -kwantiteit.”

“We willen weten of de intensiteit van de rimpels kan helpen deze beenderaandoening op te sporen. Zo kunnen we breuken, in het bijzonder aan de heup, voorkomen, dit is vaak een fatale blessure bij ouderen”, besluit Pal.

Bron: HLN

Lees ook:Niet zo oud lijken? Zorg dan voor een strak decolleté!
Lees ook:Bier kan vrouwen helpen zich te beschermen tegen osteoporose
Lees ook:Rimpelbestrijding…..
Lees ook:Placenta van een schaap helpt tegen rimpelvorming…
Lees ook:Je knieën verraden je leeftijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>