Een fietsendrager voor electrische fietsen

Leuk en aardig die electrische fietsen, maar hoe krijg je zo’n ding achter op je auto als je een leuk ritje wilt maken? Je zwiept dertig kilo niet zomaar op je fietsendrager lijkt me. Uiteraard komt “Twinny Load” met een oplossing voor je  probleem, zij het geen goedkope….

De XLC BikELift, hierop kunnen (elektrische) fietsen zonder tillen meegenomen worden! De fietsdrager wordt éénvoudig op de trekhaak geklikt waarna de wielgoten op de grond staan. Je rijdt dan met gemak de (elektrische) fiets(en) erop om vervolgens met de draaihendel de drager op normale hoogte te heffen.

Er zitten voor- en nadelen aan dit type fietsdrager volgens de Consumentenbond. Hij neemt je het zware tilwerk uit handen, maar is van zichzelf zwaar en volumineus. Beladen met twee e-bikes gaat het geheel snel naar de 75 kg toe. De Bikelift is stabiel tijdens de autorit. Hij is niet kantelbaar, dus ‘even’ iets uit de achterbak pakken kun je vergeten. En, zoals gezegd: niet goedkoop! De adviesprijgs bedraagt €550, maar online vaak goedkoper.


Lees ook:Waarschuwing: Elektrische fietsen te zwaar voor auto
Lees ook:E-BikeXperience, het evenement op het gebied van elektrische fietsen en e-mobility.
Lees ook:De Fiets en Wandelbeurs presenteert de E! Een gratis magazine over elektrische fietsen
Lees ook:ANWB E-bikebox, routes in Nederland voor de elektrische fiets
Lees ook:De ultieme elektrische fietsen test 2015

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een fietsendrager voor electrische fietsen

  1. henny

    Wie kan mij de oplossing geven voor het volgende probleem .
    Op mijn trekhaak mag ik een kogeldruk hebben van 50kg , nu hebben wij 2 elektrische fietsen gekocht en die wegen zonder accu 27 kg dit is dus samen 54 kg daarbij komt nog het fietsenrek , dit weegt ook algauw 15 kg , dan zit ik al op 69 kg terwijl ik maar een kogeldruk mag hebben van 50 kg .
    Nu vraag ik mij af hoe anderen dit oplossen ?
    Mvgr Henny

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>