Libidoverlies wel degelijk een probleem bij vrouwen

Vrouwen moeten erop gewezen worden dat er iets aan seksuele problemen kan worden gedaan en dat zij met hulp weer volop van het leven kunnen genieten. Het blijkt dat vrouwen weinig of geen behandeling vragen voor hun afgenomen libido of klachten van stemmingswisselingen.

Vrouwen die na hun menopauze kampen met seksuele problemen kunnen geholpen worden met tibolone. Dit middel combineert de werking van vrouwelijke hormonen en het mannelijke androgeen. Dat stelt de
Groningse onderzoekster Esmé Nijland.

Twee op de drie vrouwen hebben na de menopauze minder plezier in seks, blijkt uit een enquête onder 3000 vrouwen en 600 artsen in zes Europese landen. Meestal komt dat door een verminderde seksuele interesse en seksueel verlangen. Seksuele disfunctie kan een grote impact hebben. Een ruime meerderheid van de vrouwen in Nijlands onderzoek geeft aan dat ze nu minder genieten van het leven dan voor de overgang.

Het mannelijke hormoon androgeen speelt een belangrijke rol bij de vrouwelijke seksualiteit. De productie ervan neemt bij vrouwen geleidelijk af naarmate ze ouder worden. De abrupte daling van het vrouwelijke hormoon oestrogeen rond vijftig maakt het tekort aan androgeen dan vaak duidelijk merkbaar.

Lees ook:Dikkere vrouwen behouden hoge stem in menopauze
Lees ook:Stem vrouw ‘vermannelijkt’ na de overgang
Lees ook:Vrouwelijke artsen luisteren beter naar patiënten
Lees ook:Menopauze heeft niets te maken met incontinentieklachten
Lees ook:De menopauze is de schuld van MANNEN!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Libidoverlies wel degelijk een probleem bij vrouwen

  1. Marijke

    Klinkt erg aanlokkelijk. Maar, is de afnemende staat van je libido geen natuurlijk gegeven? Waarmee ik maar wil zeggen dat elk ingrijpen in dit natuurlijke proces misschien niet de juiste is, hoe aantrekkelijk dit ook mag lijken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>