Mannen zijn slecht in handen wassen

Ik zag de kop “mannen houden niet van handenwassen” in de Telegraaf en kreeg een blij gevoel over me….. Gelukkig, ik ben niet de enige die met zo’n man leeft.  Hij wast zijn handen dan wel na een toiletbezoek, vraag alleen niet hoe. Alleen de vingertopjes gaan onder de kraan…..!! Zoooooo”", roep ik dan, “weer lekker schoon!” Maar ik heb niks te klagen en mag blij zijn dat hij naar de kraan loopt………

Slechts 32 procent van de mannen wast na een bezoekje aan het toilet uit zichzelf hun handen. Vrouwen zijn wat dat betreft een stuk hygiënischer…

Uit onderzoek aan de Lonon School of Hygiene blijkt dat 64 procent van de vrouwen na een toiletbezoekje de handen uit zichzelf wast.

De onderzoekers bekeken 32 dagen lang of en hoe mensen hun handen wasten na een toiletgang bij een tankstation. Zo wassen mensen hun handen vaker met zeep na een bezoek aan het toilet als ze denken dat andere mensen meekijken.

Als in de toiletruimte borden werden getoond met teksten als ’Gebruikt de persoon naast jou wel zeep?’ steeg het percentage mensen dat hun handen wast met zeep aanzienlijk. Volgens de onderzoekers ging het aantal handenwassers met 11 tot 12 procentpunt omhoog.

Gisteren was het de Dag van het Handen wassen, een initiatief van de VN dat moet zorgen dat meer mensen hun handen kunnen wassen. Handen wassen is het goedkoopste middel in de strijd tegen de verspreiding van veel ziekten, zoals de Mexicaanse griep.

Lees ook:Waarom handen wassen zo belangrijk is voor je geest
Lees ook:Ouderen wassen met doekjes in plaats van met water en zeep
Lees ook:Miljoenen ziekteveroorzakende bacteriën in je huis…
Lees ook:Zeg lieve partner…JE STINKT NOGAL!
Lees ook:Badkamerfouten die we allemaal maken

1 Reacties // Reageer

One thought on “Mannen zijn slecht in handen wassen

  1. an

    Zeer herkenbaar! Behalve met handzeep ben ik idd ook met badschuim zeer scheutig. Aan manlief zullen de drogisterijketens zich niet kunnen verrijken. Vraag blijft echter WAAROM wij vrouwen zo dol op lekkere luchtjes zijn en mannen behoefte blijven behouden om zo natuurgetrouw te blijven ruiken. Ik denk dat ik mijn vraag alweer zelf beantwoord heb.:))

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>