Stoep vegen Nederland!

Goedemorgen! Al naar buiten gekeken? En? Sneeuw op het stoepje voor je huis? Dan word je vriendelijk verzocht de bezem te pakken en dit op te ruimen. Premier Jan Peter Balkenende roept de burgers op de stoep voor het huis weer sneeuwvrij te maken. „Het zou goed zijn als mensen hun stoep wat schoon weten te houden. Dat is van belang voor anderen en het heeft ook te maken met je verantwoordelijk weten voor de samenleving.”

We komen hier nog goed weg trouwens, want in het buitenland is het sneeuwvegen vaak verplicht. In Antwerpen bijvoorbeeld zijn al 175 boetes uitgedeeld aan inwoners die de stoep voor hun huis niet sneeuwvrij hadden gemaakt.

Lees ook:Het betere vrijwilligerswerk: help Elfstedentocht voorbereiden!
Lees ook:Overwinteren: langdurig van huis, alles goed geregeld? Bezoek de emigratiebeurs 2012
Lees ook:Duur bellen op vakantie gaat worden aangepakt!
Lees ook:Tien tips voor succesvol kopen in het buitenland in crisistijd
Lees ook:Gevaar van sneeuwresten op voertuigen

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Stoep vegen Nederland!

  1. Pieter van der Ploeg

    Citaat van Hr Balkend: „Het zou goed zijn als mensen hun stoep wat schoon weten te houden. Dat is van belang voor anderen en het heeft ook te maken met je verantwoordelijk weten voor de samenleving.”

    Met het eerste deel van zijn opmerking zou ik het nog wel eens kunnen zijn. Met het tweede deel bemoeit hij zicht met het motief dat ik zou moeten hebben om stoepen schoon te houden. En mijn motieven gaan hem helemaal geen donder aan. Al helemaal niet omdat Hr. Balkendende christen is, en dus zelf zeer dubieuze motieven heeft.

    De reactie van Hr. Balkenende weerhoudt mij van het vegen van stoepen. Het wordt tijd voor een regering die zich alleen met mijn gedrag bemoeit en niet met mijn motieven.

      /   Reply  / 
  2. Kees van Kempen

    Dan word je vriendelijk verzocht de bezem te pakken en dit op te ruimen moet zijn: Dan WORDT JE verzocht … enz. Het onderwerp van de hoofdzin is niet je, maar de hele bijzin.

      /   Reply  / 
  3. W.K. v. Stuijvenberg

    Hij kan me wat die Bakellende. Hij veegt niet eens zijn eigen stoep! Als je zulke uitspraken doet, moet je op z’n minst het juiste voorbeeld geven.

      /   Reply  / 
  4. Armand Murphy

    I really like when people are expressing their opinion and thought. So I like the way you are writing

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>